Евгений Мосинов пита къде и как се съхраняват бюлетините за изборите

Окт 19, 2015 БУРГАС Новини Избори 0 1850

От ОИК  твърдят, че в общината се съхраняват бюлетините, от общинска администрация твърдят, че не са при тях

Къде и как се съхраняват бюлетините? Този въпрос задава кандидатът за кмет и общински лидер на БСП-Бургас Евгений Мосинов. Днес стана ясно, че бюлетините за местния вот се съхраняват не къде да е, а  в голямата зала на община Бургас. По изрично настояване на администрацията, тъй като в областна управа, където са и другите бюлетини на останалите 12 общини, нямало достатъчно място за всички бюлетини. Куриозното в случая е, че секретарят на община Бургас Божидар Кънчев упорито твърди, че в сградата на общината са бюлетините за референдума, а председателят на  ОИК Елка Стоянова казва най-отговорно, че са именно в общината. Оказа се, че един простичък въпрос остава без отговори. Къде в крайна сметка са бюлетините за местния вот и кое е наложило съхранението им в сградата на общината?

Ето, зад тези врата са бюлетините  за местния вот.Няма охрана. Едната от двете лепенки е вече разлепена

„Нямаме намерение да правим скандал от това. Само имаме съмнения, че по този начин има предпоставка за манипулация на изборите. Все пак община Бургас е страна, заинтересувана страна в случая. Изборите са за кмет и съветници. Питам аз, как община Бургас съхранява бюлетините, защо вече близо  седмица  стоят в сградата?”, задава въпроси Евгений Мосинов, на които до сега никой не му е отговорил. Той подчерта, че по време на избори бюлетините се съхраняват в помещение, посочено със заповед на областния управител. Самото помещение се запечатва с две ленти. А полицаи охраняват бюлетините. Това обаче в настоящия момент не е така. Няма охрана, няма и униформени, които да пазят.


“Всичко изглежда много съмнително. Полиция няма, никой не пази бюлетините за местния вот. А дори лично аз видях как общинска служителка влиза в залата”, каза още Евгений Мосинов. Той заедно с водача на листата на БСП Николай Тишев, народният представител Атанас Зафиров и кандидатът за общински съветник Ваня Чечева дадоха пресконференция за медиите.

В края на срещата с журналистите, кандидатът за кмет на Бургас Евгений Мосинов покани на дебат  Димитър Николов. „Нека той избере мястото, времето, медиите, които да ни отразяват, хората, които да ни слушат. Нека дори си избера темите, по които ще говорим.“-каза в заключение Мосинов.