Евгений Мосинов единствен уважи инициативата за почистването на стадион „Черноморец“

Окт 18, 2015 БУРГАС Новини Избори 0 1847

„Тъжно е човек да види стадиона в това състояние, много въпроси чакат отговор“, коментира кандидатът за кмет и общински съветник

Кандидатът за кмет на община Бургас Евгений Мосинов единствен от политически представените лица уважи призива на сдружението „Бъдеще за Черноморец“ за почистването на стадионa в кв. Акациите. В инициативата рано днес се включиха около 50 бургазлии, фенове на отбора, които приведоха във вид, доколкото е възможно, занемареното съоръжение.

„Не знам какво свършиха от общината, като разтръбиха, че нямало нужда от такава инициатива. Поздравявам хората от сдружението за нея и всички тези 50-60 души, които дойдоха сутринта. Много е тъжно човек да види стадиона в това състояние, от което веднага възникват много въпроси. Първо грешка е учредяването на дружество по този начин – с апортна вноска. Още по-голяма грешка е години наред след това да липсва самоконтрол и интерес от страна на общината, която е акционер в това търговско дружество“, обясни Мосинов, като добави, че сега вече е много по-трудно пропуснатото да бъде наваксано.

„Собствеността си остана на ПСФК „Черноморец“ АД и вижда се, че той не може да се справи с поддръжката. Възниква въпросът как трябва да се държи общината като акционер, защото на Бургас е нужен стадион, и то достъпен“, каза още Мосинов.

В момента буйна растителност развива корени почти навсякъде по трибуните, а теренът е в тежко състояние, където няма тревни чимове, е запълнено с пясък. Председателят на сдружението „Бъдеще за Черноморец“ Тома Томов, който стои в основата на изграждането на много от обектите в базата, разкри, че точно за точно три месеца, би привел стадиона във вид. Това сега обаче е ангажимент на сегашните собственици.