Евгений Мосинов, Живко Господинов и Ваня Чечева призовават към гражданска активност

Сеп 05, 2015 БУРГАС Новини БСП 0 1508

Представителите на БСП в Бургас се включиха в шествието „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“

Бургас се присъедини към 14-те града, в които се проведе шествието „Аз съм бъдещето! Не ме убивай!“. Мирният протест е насочен към всички онези, които карат неразумно и забравят да пазят живота на пешеходците, децата, възрастните хора, колоездачите. Организатор на шествието е клуб „Безопасни улици“.

Майки с колички, велосипедисти, граждани се включиха в събитието. Настоящите общински съветници Ваня Чечева и Живко Господинов, които са кандидати в листата на БСП на Местни избори 2015, също се включиха в шествието. Господинов призова към по-мащабна гражданска активност: За съжаление, бяхме само стотина бургазлии, мнозина ни изгледаха с безразличие от масите по заведенията на улица „Александровска“.

Кандидатът за кмет на Бургас Евгений Мосинов също беше сред присъстващите. „Не търсете политика. Идвам като гражданин тук. Аз преди всичко съм баща на три деца и искам те да бъдат живи и здрави. Подкрепям инициативата. Хората, които организират това, заслужават уважение. Аз съм тук и в ролята си на адвокат. Неведнъж ми се е налагало да се явявам по дела с катастрофи и невинно загинали пешеходци. Най-трудният въпрос за юристите е дали присъдите за виновниците са справедливи. Вижда се, че тежките санкции, които се налагат, не могат по никакъв начин да обезщетят трагедията на потърпевшите семейства“, каза Евгений Мосинов.