БСП в бургаския комплекс „Лазур”: Доказахме, че изпълняваме поетите ангажименти

25.10.2023

„БСП е партия, която държи на няколко основни неща, които и на тези местни избори са изключително важни. Най–важният въпрос е разграждането на модела на ГЕРБ. Това е последователна политика, която вече отдавна стои на дневен ред“, заяви пред жители на бургаския комплекс „Лазур” кандидатът за кмет на града от „БСП за България” Станимир Баев.

Той, заедно с кандидатите за общински съветници Живко Господинов, Христо Панайотов, Мадлен Мутафян, Любен Чардаков, Чанко Мирчев, Тинка Желязкова, Евгения Карайчева, Явор Костов, Паруш Парушев, Георги Драгнев и Елена Райкова коментираха с присъстващите многобройните проблеми в Община Бургас, за които е нужно да се търсят решения. Дошлите на срещата поставиха за обсъждане въпроси, които ги вълнуват и изразиха свои позиции по разискваните теми. Накратко бе представена предизборната платформа на коалицията.

„Бургаска област е на 14-то място по средна брутна работна заплата. Това е една от причините за отлива на  млади хора от града“, коментира още Баев. Той отново подчерта, че разкриването на нови работни места е нужно да е съобразено и с доходите, които хората ще получават.

Кандидатът за кмет коментира проблема с липсата на инвестиции в Бургас, като посочи сред основните причини за това липсата на прозрачност в работата на общинската администрация и високото ниво на корупция.

Станимир Баев засегна и темата за чистотата на околната среда, като подчерта, че тя е от изключителна важност за морския град. Той говори и за проблемите, свързани с инфраструктурата на населените места в общината. Баев призова гражданите към активност в изборния ден.

„Хората виждат това, което сме свършили през изминалите години, пред предходния мандат“, каза вторият в листата на коалицията Живко Господинов, който беше успешен общински съветник в периода 2019 – 2023.

„Разчитаме на вашата подкрепа. Ние не излъгахме нашите избиратели, за разлика от много други. Доказахме, че изпълняваме поетите ангажименти, не влязохме в сглобки и в договорки“, заяви още той.

Кандидатите за общински съветници поеха ангажимент да проведат срещи с гражданите и след преминаването на изборите, по време на своята бъдеща работа, за да отчетат постигнати резултати. Те призоваха за подкрепа на „БСП за България“ с бюлетина номер 1, за по-добър живот на хората в Бургас.