Тодор Байчев: БСП работи за подкрепа на местни производства – соларните паркове не отварят работни места

20.10.2023

„Сегашното управление превърна Карнобат в общината с най-много соларни паркове в Бургаска област. Това са огромни инвестиции, но на практика във всеки един от парковете има най-много по 4-ма, 5-ма охранители, при това на минимална работна заплата. Това не дава добавена стойност, нито носи устойчивост, нито пък предполага развитие”, заяви в дебат за развитието на Карнобат кандидатът за кмет на „БСП за България” Тодор Байчев.

БСП имаме ясни решения за подкрепа на инвеститорите, и то най-вече на тези, които разкриват производства, заедно със съпътстващи отрасли като транспорт и  търговия, подчерта Байчев.

На второ място той постави проблема с местните данъци и такси. „Необходимо е да се поддържат местни данъци и такси под средните за страната. Защото, още в началото на сегашния управленски мандат през 2019 г бяха предложени едни данъци, доста по-високи от средните за страната. А Община Карнобат не може да се похвали с високи доходи”, посочи кандидатът за кмет на „БСП за България”.

Като трета приоритетна цел социалистът си е поставил увеличаване на приходите от земеделски земи и горски фонд поне с 20 %. „Тези средства могат да се връщат към хората под формата на социална подкрепа и дейности”, посочи Байчев.