Баев към бургазлии: Гласувайте, така че да разградим модела „ГЕРБ” в града

Да се възобнови икономическият форум, за да се привлекат инвестиции в Бургас

 „Една от моите цели е процентът на гласуващите в Бургас да нарасне, така че по-голямата част от бургазлиите да изберат своя кандидат и да може да започне разграждането на модела на ГЕРБ в града.” Това заяви кандидатът на „БСП за България” за кмет на Бургас Станимир Баев в предизборен дебат по bTV.

От ефира на телевизията дългогодишния заместник-директор на природоматематическата гимназия в града поздрави по повод Международния ден на учителите: „Всичко започва от образованието. То е част от националната сигурност.”

Като основен проблем в града Баев определи липсата на работни места и ниските доходи. Той цитира статистика, според която средната работна заплата в града е 1504 лв., докато в страната тя е 1957 лв., а в София - 2627 лв.

„Не може общината да е най-големият работодател, при положение че тя трябва да създава условията, а бизнесът да е този, които да осигурява икономическия растеж”, подчерта кандидатът за кмет от БСП.

Той посочи една от мерките за справянето с проблема, а именно създаването на културно-образователни, културно-туристически и икономически програми. „Преди време в общината имаше икономически форум, който трябва да се възобнови, за да могат да се привлекат инвестиции”, добави Баев.

По неговите думи, екологията, околната среда и опазването на въздуха са инвестиция за бъдещето и справянето със замърсяването трябва да приоритет за всички градоначалници. „Презастрояването на кварталите води до ограничаването на свободния въздух и неговото замърсяване. Трябва нова политика по урбанизацията и създаване на нови жилищни квартали там, където има възможност. Нужни са и по-строги мерки срещу големите замърсители на града”, посочи кандидат-кмета на Бургас.

„Уважаеми граждани на Бургас, гласувайте. Изключително важно е вашият глас да отиде за човека, който познавате и на когото вярвате, така че следващите 4 години Бургас наистина да се превърне в един проспериращ град начело на всички класации. Можете да ме подкрепите с бюлетина №1”, призова в заключение Станимир Баев.