БСП в Бургас: Навлизането на джендър идеологията в училищата трябва да бъде възпрепятствано

Мар 22, 2023 БУРГАС Новини Избори 0 603

Образованието е част от националната сигурност

Среща с жители на бургаския квартал „Лозово“ проведе водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в Бургас инж. Петър Кънев. Той разговаря с местните хора, заедно с кандидатите за народни представители от листата на социалистите Станимир Баев, Георги Георгиев, Стоян Стоянов, Паруш Парушев и общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов.

„За две години пети път отиваме на избори. Знаем, че всички са уморени от това. Но всеки глас е много важен. Разчитаме на вашата подкрепа!“, заяви инж. Петър Кънев в началото на срещата.

Социалистът направи дарение за Пенсионерския клуб в Лозово, което по желание на членовете на организацията ще бъде използвано за осигуряване на обзавеждане за залата им.

Вторият в листата - Станимир Баев благодари на жителите на „Лозово“ за топлия прием. Той сподели своите виждания по отношение на промените, които е нужно да бъдат направени в сферата на образованието: „Благодарен съм на БСП, че отново поставя приоритет на образованието. Считам, че позицията ми се дължи на отношението на партията към образованието, което е част от националната сигурност. Много е важно да бъдат предприети отговорни стъпки към премахване на всякакви чужди идеологии и да бъде възпрепятствано навлизането им в образованието. Една от тях е джендър идеологията, срещу която БСП предприе кампания“, категоричен бе кандидатът за народен представител.

„БСП има последователна политика по отношение на мерките, които трябва да се предприемат за възрастните хора. Нужно е приемане на закон за тях, който да даде възможност за социализацията им в неработоспособна възраст, така че да се чувстват те спокойни и удовлетворени. Една от стъпките в тази насока беше повишаването на пенсиите“, коментира още Станимир Баев.

Останалите кандидати за депутати запознаха присъстващите с акценти от предизборната платформа на коалицията, отговориха на актуални въпроси и изслушаха коментарите на гражданите. Разисквани бяха и различни проблеми от регионален характер.

Представителите на коалиция „БСП за България“ призоваха присъстващите да бъдат активни в изборния ден и да подкрепят партията, като на 2-ри април гласуват с номер 1 в бюлетината.