БСП-Бургас: Запазването на българското семейство е нужно да бъде мисия на всеки един от нас

Мар 16, 2023 БУРГАС Новини Избори 0 683

16.03.2023 г.

Представители на коалиция „БСП за България“ проведоха среща – разговор с жители на гр. Българово и на с. Рудник. В срещите се включиха кандидатите за народни представители от бургаската листа на социалистите Чанко Мирчев, Паруш Парушев, Стойчо Кавалджиев и общинският лидер на БСП в Бургас Живко Господинов.

По време на срещата беше представена предизборната платформа на коалицията, като кандидатите за депутати заявиха, че ще продължат да отстояват приоритетите в помощ на хората. Декларирано бе намерението да бъде следвана последователната политика за ръст на доходите и социалните плащания, по-високи пенсии, въвеждане на таван на цените на основни стоки и определяне на необлагаем минимум.

Сред най-важните цели за в бъдеще бяха откроени осигуряването на помощи за възрастните хора, подпомагане на младите семейства, реформи в здравеопазването и образованието.

Присъстващите изразиха своята подкрепа по отношение на усилията, които БСП полага в поведената битка срещу навлизането на джендър идеологията в училищата, която вече прониква в учебниците. Надделя мнението, че запазването на българското семейство е нужно да се превърне в мисия на всеки един от нас и че е недопустимо хората да се поддават на внушенията, че това не е важно.

Коментирани бяха и въпроси от регионален характер, като сред най-наболелите от тях се открояват проблемите с инфраструктурата и проблеми, свързани с безстопанствени животни, създаващи опасност.

Кандидатите за народни представители призоваха присъстващите да подкрепят „БСП за България“, като на 2 –ри април гласуват с номер 1 в бюлетината.