Инж. Петър Кънев в Малко Търново: „БСП за България“ отново набляга на социалните въпроси“

Сеп 16, 2022 БУРГАС Новини Избори 0 675

16.09.2022 г.

Водачът на листата на „БСП за България” във втори МИР – Бургас инж. Петър Кънев и кандидатите за народни представители Станимир Баев, Стойко Танков и Стоян Крушков, придружени от общинския лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов, посетиха Малко Търново и се срещнаха с жители на града.

Георги Бъклев, общински председател на БСП в града, представи присъстващите и накратко постави акцент върху най-важните приоритети, които стоят пред коалицията във връзка с провеждането на изборите. 

„Важно е да направим правителство след 2-ри октомври“, подчерта по време на срещата инж. Петър Кънев. Той каза, че в своята предизборна платформа БСП отново наблягат на социалните въпроси и припомни, че партията работеше стабилно в предходното правителство. „Ако БСП не беше в управлението, нямаше да бъдат налице последните социални придобивки“ , заяви инж. Кънев. Той благодари за подкрепата и призова Коалиция „БСП за България“ да бъде подкрепена отново.

Станимир Баев изрази своето удовлетворение, че името му стои в листата редом с доказани професионалисти и призова за активно гласуване в деня на вота.

„Пет са стратегическите задачи, които сме си поставили – да се справим с енергийната криза, да продължим със социалната политика и да бъдем силния вектор в това направление, да премахнем пазарния механизъм в образованието и в здравеопазването. Ще се стремим и към нова икономическа политика, която да е насочена към дребния и средния бизнес, към местното производство. Не на последно място поставяме и ефективната съдебна реформа“, каза Стойко Танков. 

Присъстващите поставиха за обсъждани много въпроси от местен характер, сред които демографската криза в района, трудностите в сферата на образованието и необходимостта от осигуряване на качествено здравеопазване.  Те отправиха призив към кандидатите за народни представители, в бъдеще да положат усилия за тяхното разрешаване.