Петър Кънев: БСП беше в основата на социалната програма и вдигането на пенсиите

Сеп 12, 2022 БУРГАС Новини Избори 0 937

Трябва да се обединим по темата с природния газ, категоричен е социалистът

„В момента бюджетът е в добро състояние. Съвсем нормално е последните месеци да харчим повече, както и инвестиционните проекти да се изчистят. В никакъв случай не можем за говорим за свръхдефицит. Така че този бюджет е ясен, но по-важното е какво правим оттук нататък.“ Това заяви водачът на листата на “БСП за България“ в Бургас Петър Кънев по време на предизборен дебат в ефира на БТВ и допълни, че в момента в бюджета има достатъчно гласувани лимити за теглене на нови кредити, ако се наложи.

Той припомни, че социалната част на текущия бюджет бе подкрепена от всички партии и допълни, че той е гарантиран до края на годината. „Аз съм убеден, че правителство ще има, защото здравият разум ще надделее над здравите сили“, категоричен е социалистът по отношение на един от най-големите въпроси - дали ще бъде съставен редовен кабинет.

Според Петър Кънев инфлацията в България е привнесена отвън. „Искам да отворя една скоба към сегашното служебно правителство - чувам един от вицепремиерите обяснява как те ще предлагат компенсации за бизнеса за електричество. Това, което в момента се дава - 250 лева на производителите на електроенергия, е абсолютно достатъчно. Големият проблем е природният газ и по тази тема трябва да се обединим“, заяви кандидатът за народен представител.

Това, което БСП получи като сектори, си изпълнихме ангажиментите, особено в областта на социалната сфера“, категоричен е Петър Кънев и допълни: „При срещите ми с избирателите се налага следното мнение - че в предишната управленска коалиция, БСП стоеше най-добре, най-професионално, най-стабилно. И четирите министерства, които управляваше БСП, си свършиха работата. Неслучайно наши колеги ходят из страната и се хвалят с вдигането на пенсиите, а всички много добре знаят, че БСП беше в основата на социалната програма“, обясни социалистът.

По време на дебата Петър Кънев попита какво правим с АЕЦ “Белене“ и с атомните мощности. „В момента само АЕЦ “Козлодуй“ за първите 6 месеца има милиард и половината печалба, стигнахме дотам, че и "Мини Марица-изток" изнася вече“, каза още той.

На финала социалистът призова: „Гласувайте с номер 28 и няма да сбъркате.“