Инж. Петър Кънев: Депутатите от БСП ще бъдат опора за развитието на бургаските университети

Окт 25, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 806

25.10.2021 г.

Водачът на листата на коалиция „БСП за България“ за 2-ри МИР – Бургас инж. Петър Кънев и областният лидер на социалистите в Бургас Стойко Танков проведоха работна среща с ректорите на двата бургаски университета – проф. дпн Галя Христозова на Бургаски свободен университет и проф. д-р Магдалена Миткова, на „Проф. д-р Асен Златаров“. Темите, които бяха разисквани, бяха свързани с перспективите за развитие на двете учебни заведения, влиянието, което оказва пандемията върху процеса на набор на студени и условията за обучението им. Обсъдени бяха възможностите за съдействие от страна на бъдещото правителството след провеждане на изборите.

По повод проведената среща инж. Кънев коментира след приключването й: „Двете висши учебни заведения в Бургас са доказали своето изключително влияние за развитието на интелектуалния живот в града. И двамата ректори заварихме в добро настроение предвид успешно проведената през тази година кандидатстудентска кампания. Разгледани бяха вариантите за развитие на двата университета.“

Поети бяха ангажименти след приключване на предизборната кампания, свикване на новия парламент и съставяне на правителство, инж. Петър Кънев и депутатите от „БСП за България“ да бъдат една опора за развитието на бургаските университети.