Прах, кал и разбити улици тормозят жителите на Българово

Окт 15, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 486

15.10.2021 г.

Среща с жители на Българово проведоха кандидатите за народни представители от коалиция „БСП за България“ Станимир Баев и Паруш Парушев. Те бяха придружени от общинския съветник от БСП – Бургас и лидер на социалистите в морския град Живко Господинов.

По време на разговорите хората споделиха като основен проблем в града лошото състояние на уличната мрежа. Най – засегнати в населеното място са живущите на ул. „Обходна”, по която ежедневно преминават стотици товарни камиони. Вследствие на този интензивен трафик, всички къщи там са напукани, пътната настилка е компрометирана с големи трапове, които са предпоставка за пътно-транспортни произшествия. Постоянно се налагат ремонти на автомобилите, а алтернативен път за живеещите там няма. Дворовете на къщите по улица „Обходна” са неизползваеми заради прахоляка, който се вдига, а голяма част от хората вече са и с респираторни проблеми. Собствениците на имоти тук от много години се надяват на ремонт и асфалтиране на улиците ”Шейново”, „Никола Вапцаров” и ”Атанас Манчев”. Живущите на ул. „Шейново” споделиха, че при всеки дъжд трябва да носят по два чифта ботуши - с едните да стигнат до спирката на автобуса, а с другите да се качват в превозното средство, за да не изкалят. Заради неравната пътна настилка е невъзможно да се излезе с детска количка или да се кара велосипед. Живущи на ул. „Н. Вапцаров” допълниха, че освен липса на нормална пътна настилка и тротоари в началото на улицата, липсва и улично осветление.

 За настоящата кампания, свързана с предстоящите на 14 ноември избори за народни представители, приоритет ще бъдат конкретните проблеми на населените места. Те ще намерят решение и с промените, които левицата предлага в здравеопазването, в социалната политика, както и в останалите сфери на икономическия и обществен живот. Ще се търсят решения на въпроси като икономическото развитие на общините  и превръщането им в притегателен център за инвестиции.