Инж. Петър Кънев: БСП е партия, разполагаща с много добри специалисти

Юли 02, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 1502

Румънците с 30% по-високи доходи от българите - за 13 години ни изпревариха по развитие

 "Бургас е добър град за живеене, но индустрията тук е "изчегъртена". Имаме изготвени справки на всеки три месеца как се развива Бургас спрямо Варна, Стара Загора и Пловдив, и общо взето не е добре. До 10 ноември в Бургас е имало 29 предприятия с числен състав около 1 000 човека, в момента има около 3 предприятия, които са запазили профила си. Огромната индустрия, която имаше в града ни, приключи. Поставил съм този въпрос и на кмета. Трябва да се определи посоката на развитие на града, в момента той се развива като Созопол и Несебър, и най-голямата криза в сезона настъпи тук. Обещаваха ни инвестиции в последните години и нищо до този момент няма. По-добра дестинация за инвестиции няма. Имаме летище, пристанище, железопътен транспорт и магистрала. Програмата ни е реално изпълнима", заяви инж. Петър Кънев, водач на листата на "БСП в България" в Бургас в "Думата е ваша" по БСТВ.

Кънев осъди остро управлението на ГЕРБ: "Ситуацията всеки ден се променя, свидетели сме на сериозен спад в рейтинга на досега управляващите. БСП е партия, разполагаща с много добри специалисти. Много е важно всички наши симпатизанти да излязат да гласуват. Скоро по време на дебат в едно предаване заявих, че ГЕРБ са стабилни в бедността. 2005-2007 г. беше изключително тежък период, защото трябваше да убедим останалите европейски парламенти да ратифицират влизането ни в Съюза. Румъния тогава изоставаше и навсякъде ни питаха дали не е редно да ги отделим от нас, за да вървим напред, но ние отказахме. Само за 13 години има огромна промяна, българите са с двойно по-ниски доходи от гърците, а румънците са с 30% по-богати по доходи от нас. Българската икономика е в затлачване. ГЕРБ се опитват да ни приучат да работим с фактите, които те ни дават."

Кандидатът за депутат коментира свързаността между икономика и образование: "Имаме 53 висши учебни заведения, а бизнесът непрекъснато се оплаква от липса на квалифицирана работна ръка. Докато не постигнем средноевропейски доходи трудно ще задържим млади хора. Българският работник има два пъти по-малка производителност на труда от средноевропейския и 4 пъти по-малко доходи. Трябва да се търси справедливост. Излязоха данни от ТОЛ системата и се оказа, че приходите, които се събират, идват само от леките коли. Пътища не се разбиват с леки коли. Варна има 19 000 студенти, Бургас има 4 000. От тези 4 000, 96% напускат Бургас. Бедността ни тласка назад."