В Сунгурларе отбелязаха Еньовден с празничен концерт

Юни 24, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 704

Гости на празника бяха кандидатите за народни представители от бургаската листа на БСП за България

Жители и гости на Община Сунгурларе се събраха на празничен концерт в живописната местност “Ичмята“ край града, за да отбележат заедно празника Еньовден. Събитието се провежда от 2018 година насам и вече се превръща в традиционно. Негови организатори са Общински съвет на Съюз на пенсионерите в Сунгурларе, Обединение на жените социалистки в БСП и Общински съвет на БСП-Сунгурларе.


„Да бъдем заедно на един от най-важните летни празници, да съхраним и предадем на децата си българските традиции“ – това е мотото на празника . Домакините бяха направили голям Еньовденски венец с пожелание за много здраве и успехи на всички присъстващи. Участниците изпяха много песни, разказваха легенди и пресъздадоха различни народни обичаи.

Гости на празника бяха кандидатите за народни представители от "БСП за България" инж. Петър Кънев, проф. д-р Юлия Йоргова, Тодор Байчев, Андреана Премянова - Янкова, Николай Тишев, областният лидер на социалистите в Бургас Стойко Танков, общинският председател на партията Живко Господинов, председателят на Обединението на жените социалистки в БСП Тинка Желязкова.

"Екипът, който сме създали като членове на листата на коалиция "БСП за България" е страхотен. Аз няма да давам предизборни обещания. Само ще отправя към Вас една молба - излезте и гласувайте на предстоящите избори. Имаме нужда от Вашия глас. Имаме нужда от Вашата подкрепа. България е на прага на голямата промяна. Първата стъпка вече я направихме, време е за втората голяма стъпка", каза пред събралото се множество инж. Петър Кънев, водач на листат на "БСП за България" за предстоящите избори.

"Казват, че на този хубав празник, онова, което сме си пожелали, ще се случи. Аз си пожелавам няколко простички неща - едното е тази наша малка, спретната община най-после да се върне към нормален живот. Второто е, ние сме в смесен регион, с различни етноси, отново да се върнем към онзи добронамерен начин на живот, който аз заварих тук преди време. Пожелавам и отново да върнем децата си в България. Надявам се тези неща да се сбъднат. Това може да стане с Ваша помощ", заяви общинският председател на БСП - Сунгурларе Валентин Славов, кандидат за народен представител, шести в листат на коалицията.