Петър Kънев: Само БСП може да отстрани ГЕРБ от властта. Разпиляването на гласовете е вредно за България

Мар 13, 2021 Новини Избори 0 1412

13.03.2021 г.

"Години наред в България не се води икономически дебат заради ГЕРБ. Просто едни числа биват давани на лидерите на управляващата партия и те ги съобщават на обществеността. Летят милиарди наляво-надясно и никой не им задава въпроси", каза водачът на листата на "БСП за България" в Бургас инж. Петър Кънев в предизборен дебат по бТВ Радио.

Кънев остро разкритикува обещаните от ГЕРБ 1 000 лв. минимална заплата и 2 000 лв. средна работна заплата до края на следващия мандат, тъй като по неговите думи това са лесно постижими цели, независимо кой е не власт.

"От ГЕРБ се държат като директор на водопад - с тях или без тях, тези числа ще бъдат постигнати", отбеляза той.

"Колкото се отнася до правосъдието, единствената по-голяма глупост на ГЕРБ предложението им за прокурор, който да разследва главния прокурор, беше предложението им за нова конституция", коментира водачът на бургаската листа на левицата.

По темата за качеството на законодателството в отиващото си 44-то Народно събрание, Кънев определи като "бардак" процеса на внасяне на промени в законите. Като председател на парламентарната икономическа комисия, той даде пример със Закона за индустриалните паркове, в който управляващите са внесли 42 нови члена и 14 нови параграфа между първо и второ четене, на практика променяйки го изконно.

"България безкрайно много се нуждае от реформи след 12-годишното пагубно управление на ГЕРБ. На 4 април трябва да се гласува с  бюлетина №4, защото само БСП може да отстрани ГЕРБ от властта. Разпиляването на гласовете е вредно за България", каза на финала на дебата Петър Кънев.