Николай Тишев: С общи усилия можем да превърнем Бургас в град на растежа

Окт 03, 2019 Новини Избори 0 1507

03.10.2019

„Влизаме в тази предизборна битка, защото въпреки географските предимства, които Бургас има, въпреки цялата транспортна инфраструктура, въпреки че в Бургас има много хора в трудоспособна възраст, Бургас не може да покаже пълния си потенциал. В последните години градът икономически изостава." Това заяви кандидатът за кмет на Бургас от „БСП за България” Николай Тишев пред Нова ТВ. Той коментира, че ако София, Варна, Пловдив за последните 6 години са увеличили населението си, то Бургас е  загубил 3400 души и това са все млади хора, които са отишли или в София, или в чужбина. „Моделът на управление, който е наложен в Бургас – моделът на ГЕРБ през последните 12 години, вече не работи, не е полезен за града и трябва да бъде сменен”, категоричен бе Тишев.

„Бургас има нужда от нов модел на управление, който привлича големи инвеститори, които да гарантират високо заплащане. Истината е, че бизнесът заобикаля Бургас. Трябва ни община, която да подаде ръка на малкия и среден бизнес. Всичко това сме заложили във „Визия за Бургас” и вярвам, че с общи усилия можем да превърнем Бургас в град на растежа. Аз вярвам, че е дошъл моментът за промяна за Бургас”, допълни кандидатът за кмет.

Николай Тишев подчерта още, че основният проблем за младите хора в Бургас е липсата на перспектива и ниските заплати. Кандидатът на левицата  смята, че това е проблем и на община Бургас, защото целият капацитет е ангажиран с усвояването на европейски средства и инвестирането им в инфраструктурни проекти. По думите му те обаче не носят постоянна заетост и не дават добавена стойност.

Тишев засегна и друга тема от обществено значение за гражданите на община Бургас – качеството на въздуха: „Бургазлии са в правото си да се оплакват от качеството на въздуха. В момента цъка бомба – в РИОСВ-Бургас има три изявления  за откриване на площадки за горене на битови отпадъци на територията на Топлофикация – Бургас”. Той обърна внимание, че е задал въпрос на Нено Димов и очаква неговия отговор в Народното събрание. Кандидатът за кмет на левицата в Бургас засегна и темата за здравеопазването, което по думите му не е на много високо ниво в общината и върху това трябва да се работи.

„Основната цел, която си поставяме –  догонващият Бургас да настигне другите няколко големи икономически областни центрове в България”, заключи Тишев.