Николай Тишев: Моделът на ГЕРБ в Бургас се изчерпа, Бургас е готов за промяна

Окт 03, 2019 БУРГАС Новини Избори 0 1127

„БСП за България“ представи листата си с кандидатите за общински съветници на община Бургас

„Моделът на ГЕРБ, който бе наложен в Бургас през последните 12 години, се изчерпа. Нашата листа е съставена от изключителни професионалисти. Бургас е готов за промяна и ще го докажем на 27-ми октомври. Не обичам да давам прогнози, но съм готов да се обзаложа, че БСП ще има най-голям ръст от всички партии и коалиции спрямо резултата от 2015 година – и за общински съветници, и за кандидат-кмет. Имаме сили да спечелим Бургас!” Това заяви кандидатът на БСП за кмет на община Бургас Николай Тишев по време на представянето на листата с кандидатите за общински съветници на левицата.

„Много хора ме питат защо влизаме в тази кампания. Правим го, защото Бургас има огромен потенциал – от една страна географски, от друга – градът е транспортен център с летище, пристанище, жп гара, магистрала. В Бургас все още живеят достатъчно на брой трудоспособни хора – над 80 % от другите областни центрове разполагат с далеч по-ограничен човешки ресурс, но се развиват по-добре. Ние имаме кадри, имаме и инфраструктура, но през последните години Бургас изостава и не може да разгърне потенциала си. За да тръгне Бургас напред, да има перспектива за младите хора, е нужна промяна в управлението – насочена към хората, решаването на техните проблеми, за да не заминават те за София или чужбина, а да остават в родния си град”, допълни кандидатът за кмет. Той посочи, че основните усилия на БСП ще бъдат насочени в подобряването на бизнес средата в Бургас, привличането на инвеститори и работодатели, които да откриват висококвалифицирани работни места с достойно заплащане.

 

Ето пълната листа:

1.       Николай Тишев - кандидат за кмет на община Бургас и водач на листата. Той е на 44 години. Завършил е Стопанската академия в град Свищов, специалност „Финанси и застраховане“. Бил е директор на Пристанище Бургас. През 2017 година става народен представител от Парламентарната група на „БСП за България“, член е на Комисията по транспорт и на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание. Семеен, с две деца.

2.        Живко Господинов –завършил Бургаски свободен университет, специалност „Логистични информационни технологии и митническо агентиране“. Председател на ОбС на БСП Бургас.

3.       Чанко Мирчев –завършил е Икономическия университет във Варна. Управител е на Транспортна болница в Бургас. Три мандата общински съветник от БСП.

4.       Павел Маринов –завършил е Висш полицейски институт, специалност „Право“, по професия е юрист. Председател е на Управителния съвет на Института за регионални стратегии. Областен управител на Бургас /2013-2014/

5.       Христо Панайотов –завършил е Икономически университет – Варна, специалност „Публични финанси“.  Експерт в Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент. Член на ИБ на БСП Бургас.

6.       Йордан Георгиев –Завършил е Технически университет София, специалност „Автоматика“. Управител е на частна фирма.

7.       Георги Спасов –завършил е Технически университет София, специалност „Топлотехника“. Служител е в частна фирма. Областен председател на Младежкото обединение в БСП Бургас и член на ИБ на БСП Бургас.

8.       Стоян Коларов –завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалности „психология“ и „икономика“.

9.       Васил Иванов –завършил е Бургаски свободен университет, специалност:    „Комуникация и електронизация за възобновяеми енергийни източници“. Председател е на Младежкото обединение в БСП Бургас и член на ИБ на БСП Бургас.

10.   Мадлен Мутафян – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Право“, представител на арменската общност, един от седемте членове на църковното настоятелство в Бургас; тя е юрисконсулт в Пристанище Бургас ЕАД и председател на синдикалната структура на КНСБ в дружеството.

11.   Георги Георгиев – завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“; работи в Лукойл Нефтохим Бургас АД, председател на синдикална секция в дружеството.

12.   Анета Димова – завършила е Великотърновския университет, специалност „история“, директор на училище, управлявал най-дълго след 90-та година. Училището е ОУ "Любен Каравелов" в Бургас. Тя го ръководи 25 г.  - до месец юли 2019 г.

13.   Анна Карагьозова –завършила е архитектура в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Работи като архитект в частна фирма. Член е на Изпълнителното бюро на БСП Бургас.

14.   Стоян Желязков –завършил е УНСС град София, специалност „Финанси“, управител е на частна фирма.

15.   Пенчо Цонков – завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, председател на фондация „Смели българи”. Той е баща на българския граничар Михаил Цонков, защитил родната граница.

16.   Паруш Парушев –завършил е Технически университет  - София, специалност „Машинен инженер - Двигател с вътрешно горене“. Ръководител е на транспортна фирма.

17.   Дафинка Главанска –завършила е Аграрен университет в град Пловдив и „Мартин Лутер“ университет в град Хале, Германия, магистър по аграрни науки. Работи като старши инспектор в Областната дирекция по безопасност на храните. Член на ИБ на БСП Бургас.

18.   Павлина Вълканова-Пунчева –завършила Бургаски свободен университет, специалност „право“, адвокат в Адвокатска колегия Бургас.

19.   Кирил Петков –завършил е Висше народно артилерийско училище в град Шумен и Военна академия „Георги Сава Раковски“ град  София, командир на Зенитно-ракетна бригада, служил е и в главен щаб на Военновъздушните сили. Общински съветник от БСП в периода 2015-2019 година.

20.   Снежана Никова –  завършила е в средно училище „Георги Сава Раковски“. Председател на сдружение „Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България”.

21.   Мирослава Милушева –завършила Пловдивски университет, специалност „Бизнес администрация“, работи в Общински съвет на БСП Бургас.

22.   Евгения Карайчева –завършила е Институт по туризъм „Алеко Константинов“ град Бургас , специалност „Икономика и управление в ресторантьорството“. Работи във ваканционно селище Дюни, град Созопол - отговорник на ресторант. Член е на Контролната комисия в БСП – Бургас.

23.   Димо Костов – завършил е Икономически университет Варна, специалност „Търговия“, Той е бивш национал по баскетбол; в периода 2011-2015 г. е ръководител на БК „Черноморец Бургас”, в момента треньор по баскетбол.

24.   Леонида Костова –завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „Технология на нефта и газа“. Била е главен еколог на Промет стил.

25.   Стоян Стоянов –завършил в Великотърновски университет, специалност „Българска филология“. Директор е на Основно училище „Васил Левски“ в село Тънково, общ. Несебър

26.   Пепа Петкова – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Здравен мениджмънт“, областен координатор на ПП „Български социалдемократи”.

27.   Кирил Узунов –завършил е Аграрен университет Пловдив, специалност „ аграрно инженерство“, служител е в частна фирма.

28.   Петър Папизов –завършил е Висше народно военно строително училище "Ген. Благой Иванов" град София. Главен инженер е в строителна фирма. Председател на клуб „Александър Стамболийски - строителни войски“ към общинската организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва град Бургас.

29.   Георги Стоянов –завършил е Висше Училище по Агробизнес и Развитие на Регионите в град Пловдив, специалност „Стопанско управление“. Занимава се с частен бизнес.

30.   Васил Вълков – завършил е Електротехникума в Бургас. Той е треньор по бойни изкуства, председател на спортен клуб „Интер – Бургас”. 13 пъти избиран в първите 10 за най-добър треньор на година в община Бургас.

31.   Александър Ченгелиев –завършил е Технически университет във Варна, специалност „Корабоводене“. Работи като помощник капитан в частна фирма.

32.   Тодор Недялков - завършил е Търговската гимназия в Бургас, специалност „предприемачество и мениджмънт“. Работи като мениджър на екип в частна фирма.

33.   Динко Караиванов –завършил е Технически университет Варна, специалност „Експлоатация на флота и пристанищата“. Началник- смяна е в Порт България Уест.

34.   Йордан Петков –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Национална сигурност“. Работи като консултант на недвижими имоти.

35.   Станчо Павлов – завършил е Пловдивски университет, специалност „математика“, областен секретар е на Партия на българските комунисти.

36.   Георги Драгнев –завършил е УНСС град София, специалност „Стопанско управление“. Служител е във „Фрапорт“ – Бургас.

37.   Матьо Трендафилов – завършил е Военна академия „Георги Сава Раковски“, представител на ПП „Нова зора”.

38.   Петя Илиева – завършила е Loughborough University, специалност „маркетинг и мениджмънт“, работи като администратор в частна фирма.

39.   Димитър Стефанов –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Връзки с обществеността“. Работи в частна фирма.

40.   Диана Лизгарчева – завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“, специалност „Международен туризъм“, работи в туристическия сектор, представител на кв. „Лозово”.

41.   Сава Андреев –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Финанси“. Работи като регионален мениджър за Източна България в Служба по трудова медицина.

42.   Евгени Чавдаров –завършил е Бургаски свободен университет, специалност „Социални дейности“. Работи като тийм лидер във фармацевтична компания.

43.   Стойчо Кавалджиев –завършил е Професионалната гимназия по транспорт, . управител е на частна фирма.

44.   Жечо Карапчански  - завършил е Икономически университет Варна, специалност „Стопанска логистика“, управител на частна фирма, представител на кв. „Банево” и  кв.„Ветрен”.

45.   Радостина Бонева –завършила е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „Екология“.

46.   Димитър Камбуров –завършил е Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ град Бургас, специалност „финансов мениджмънт“. Собственик е на туристическа агенция.

47.   Пепа Радионова – завършила е Икономически университет – Варна,  специалист е по информационни технологии, представител на село Брястовец.

48.   Владимир Димитров –завършил е Технически университет във Варна, специалност „Електротехника“. Работи като ел.монтьор-проектант в „Електроразпределение Юг“, EVN.

49.   Пламен Божков  - завършил е Средно професионално техническо училище по машиностроене в Бургас,  дистрибутор във фирма за хляб и сладкарски изделия „Сладкар 2000” ООД.

50.   Зорница Петрова – занимава се със собствен бизнес, представител на кв. "Черно море"

51.   Таня Иванова – завършила е Бургаски свободен университет, специалност „Международни икономически отношения“. Управител е на частна фирма.