Бургаските социалисти почетоха празника на Освобождението на България

Мар 03, 2018 БУРГАС Новини БСП 0 2161

3.03.2018

 

Общинската организация на БСП - Бургас отбеляза 140-годишнината от Освобождението на България от османско иго. Социалистите се включиха в празничната програма в центъра на града.  Те присъстваха на издигането на националния флаг, след което поднесоха венци и цветя на паметника на руските освободители, където, в знак на почит и уважение, се преклониха пред паметта на загиналите за българската свобода герои.

На събитието присъстваха общинският председател на БСП - Бургас Живко Господинов, неговият заместник Тодор Ненов, както и общинските съветници от БСП Кирил Петков и Чанко Мирчев.

Народният представител от ПГ на "БСП за България" Николай Тишев почете Освобождението на България в Малко Търново. Там той присъства на официалната празнична програма, придружен от местния председател на БСП Дора Петкова. Тишев поднесе цветя на паметник "Веригата" в центъра на града и се преклони пред паметта на героите, загинали за свободата на родината си. Преди това народният представител проведе приемна с жители на Малко Търново, където бяха дискутирани множество въпроси по актуални теми.

Народният представител от ПГ на „БСП за България“ Тодор Байчев поднесе цветя на „Паметника на Освобогждението“ в центъра на Карнобат, заедно с Аспарух Иванов, общински председател на БСП в града.