Бургаските народни представители от „БСП за България” се ангажираха с проблемите във Военноморска база Атия

23.06.2017 г.

Народните представители от „БСП за България” инж. Петър Кънев, Николай Тишев и Тодор Байчев посетиха Военноморска база Атия по покана на флотилен адмирал Мален Чубенков (командир на Флотилия бойни и спомагателни кораби – ВМС).

При посещението си народните представители се запознаха с историята, организационната структура, числения състав, мисията, функциите и задачите на фбск – ВМС. Те също така бяха поканени да разгледат и боен кораб „Горди”, като по време на обиколката се информираха за начина и условията на работа на плавателния съд.

На срещата бяха обсъдени  условията на работа и заплащането във военноморските сили. Бе коментирано, че заплатите, които получават служителите на Военноморска база Атия, не са увеличавани от 2013 година, като тогава са били вдигнати само с 9 %.

Народните представители бяха категорични, че армията или ще я има, или не, средно положение не е приемливо.

„Много съм впечатлен от духа на нашите командири в морския флот. Независимо от оскъдното финансиране на армията, и в частност на военноморските сили, те правят всичко възможно да защитават името на България като морска държава. Всички ние сме убедени, че силна държава трябва да има силна армия. Който не се грижи за собствената си армия, ще се грижи за чужда армия” – заяви инж. Петър Кънев.

„Изразявам своята готовност да съдействам за подобряването на материалните условия на служителите на военноморската база в Атия” – посочи Николай Тишев.

„Бих съдействал за решаването на проблемите в базата. Могат да разчитат на нашата подкрепа.” – каза от своя страна Тодор Байчев.

Народните представители отправиха своята признателност и поздравиха ръководството на флотилията за изключително добре свършената работа по време на спасителните операции при снежните бедствия през изминалия зимен сезон.