Кръгла маса на тема „Черноморска Странджа- подводни и теренни проучвания на културното наследство“ с помощта на Петър Кънев

Видни представители на морската археология в България представиха данни за своите най-нови открития

Кръгла маса на тема  „Черноморска Странджа- подводни и теренни проучвания на културното наследство“ се проведе в Ахтопол. Във форума участваха археолози и изследователи от цялата  страна, изучаващи  историята и културното наследство на  Черноморския регион. Видни представители на морската археология в България споделиха с присъстващите интересни данни за своите най-нови открития, направени по време на последните проучвания на морското дъно.

Събитието се организира за седми пореден път от сдружение „Черноморска Странджа“ със спомоществувателството на нейния председател –народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и председател на Икономическата комисия в Народното събрание инж. Петър Кънев.  Преди началото на форума Агатополският епископ Йеротей и монах Сергий отслужиха водосвет за здраве и благополучие.  Сред официалните гости на събитието бяха новоизбраният кмет на Ахтопол Станислав Димитров и бившият градоначалник Атанас Желязков.