Евгений Мосинов: Проблемът е мащабът, с който се управлява Бургас до сега

Ефектите от този начин на управление вече проличават

Кандидатът за кмет на Бургас  Евгений Мосинов взе участие в диспут на живо по БНР с опоненти от останалите политически сили. Отново бе взето под внимание липсата на  представител от ГЕРБ. Всеобщо беше мнението, че това поведение е неуважително и пренебрежително спрямо избирателите и жителите на Бургас.

Основните теми в диспута бяха акцентите от предизборните  платформи на кандидатите  за кметове и общински съветници. Перспективи за развитието на града и наболели проблеми. Голямо внимание беше обърнато на развитието на регионалния туризъм, стратегии, цели и възможности, които предлага Бургас в това отношение. Според Евгений Мосинов:

„Проблемът е мащабът, с който се управлява този град досега. Тук властва мегаломанията от вече осем години. Ефектите от този начин на управление вече проличават. Бургаската община е длъжник на  бургазлии, които от години плащат най- високите данъци и такси. Общината трябва да бъде регулатор. И този регулатор в Бургас е чисто фискален. Той цели да събере колкото може повече пари от данъци и такси , за да показва, колко е голям бюджета. Не са важни разходите – важни са приходите за досегашното управление на града. Но зад цифрите се крият хора. Данъкоплатци , които плащат и трябва да употребяват разходите по бюджета. За това ние поставяме отново въпроса за ролята на общината. Туризмът – отразяваме спад в нощувките тази година, това е достатъчен показател. Бургас като туристическа дестинация е място, през което преминава туристопоток ,не се задържа. Защо затваряме търговски обекти? Не го постигаме, защото досегашното управление на общината не дава възможност на местния бизнес, на местните търговци и производители да развият потенциала си“