Михаил Миков: БСП може да донесе нужната на всички българи промяна

Окт 17, 2015 БУРГАС Новини Избори 0 1911

Евгений Мосинов и кандидатите на левицата имат волята да се борят за интересите на хората

 „За разлика от еднодневните политически проекти, които просто искат да минат през властта, БСП е партия на идеите със 125-годишна история“. Това заяви председателят на НС на БСП Михаил Миков в Бургас. Той подчерта, че има воля за промяна в цялата страна за една по-демократична България, една по-социална България на младите и хората от третата възраст, на тези, които искат почтеност в труда си, да получават доходи и да бъдат свободни, а не да зависят от това дали заявяват политическата си принадлежност. „Убеден съм, че Евгений Мосинов, активът на партията в Бургас и в цялата страна ще продължат да отстояват  идеите за промяна на политиката в общините“, категоричен бе лидерът на левицата.
          Миков подчерта, че другият вариант е провеждането на дясна политика в страната, в която 46% живеят на прага на бедността, половината първокласници получават социални помощи, за да тръгнат на училище, и тази година няма да има повишение на добавките за майчинство, въпреки тежката демографска криза. Той обясни, че тази дясна политика в последната една година се е изразявала във вдигане на данъците на най-бедните, вдигане на възрастта за пенсиониране до 67 г., при положение, че в страната има огромна безработица. Лидерът на левицата заяви, че единствен противовес на тази политика са левите стандарти и кандидатите на левицата като Евгений Мосинов, които знаят как да ги приложат на практика.
 
Евгений Мосинов: Смисълът на моето управление ще бъде да направя живота на бургазлии по-добър
„За нас, социалистите, смисълът на местното управление е обикновеният човек, живеещ в Бургас. Всичко, което се прави, има смисъл, ако подобрява живота на хората“, заяви кандидатът на БСП за кмет на общината Евгений Мосинов. Той сподели, че се е срещнал с млади майки, учители, педагози, с представители на бургаския бизнес, работници в различни предприятия, спортисти. По думите му основният въпрос, който си задават бургазлии е, защо въпреки многото средства в този град, стандартът на живот не се е повишил. „Бургас е красив град и хората тук заслужават честно управление. Ние сме готови да им го дадем“, заяви Мосинов.
            Областният председател на БСП-Бургас и водач на листата на левицата Николай Тишев заяви: „Развенчахме мантрата, че в Бургас хората живеят добре – няма работа или тя е ниско платена, хората не могат да си позволят здравни услуги, много от тях напускат града. Ние искаме и можем да променим това“. Тишев подчерта, че това той и кандидатите на левицата в Бургас ще постигнат с по-силна местна икономика, по-висока заетост, повече инвестиции, създаване на социална община и подобряване на инфраструктурата и транспорта.
          Говорителят на партията и зам.-председател на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов призова всички хора, отивайки да гласуват, да си отговорят на въпроса „Кой? - кой спря 14 социални плащания, гласува 16 млрд. лв. заем, промени закона за лечебните заведения и затрудни достъпа до здравни грижи; прие промените в закона за образованието, остави българската авиация без надеждни самолети, остави да се охранява ненадеждно българската граница. „За разлика от партиите, които провеждаха тази политика, силата на БСП е в социалната политика, в разговорите с гражданите и най-вече грижата за тях. Евгений Мосинов и кандидатите на левицата в Бургас са тези, които могат да осъществят тази политика в общината“, заяви той.
          Евродепутатът от БСП/ПЕС Илияна Йотова бе категорична, че един кмет на голям град като Бургас трябва да бъде от друга политическа сила, не от тази, която управлява. Тя подчерта, че сегашният може единствено да рапортува на своите началници, но не и да защитава интересите на хората. Йотова коментира, че зад лъскавото лустро на града цари мизерия, за което свидетелства и това, че младите хора напускат града. „Това означава, че има нещо сгрешено и то трябва да бъде променено. С вашата помощ, с подкрепата на Евгений Мосинов и кандидатите на левицата ще се преборим за тази промяна“, каза още тя.
          Депутатът от парламентарната група на левицата от региона Атанас Зафиров подчерта, че общините са най-чувствителната територия на тема корупция. Най-големият дефицит според него не само в политиката, но и в българското общество е липсата на морал. По думите му една партия в момента се опитва да превземе цялата държава и най-вече бастиона на демокрацията – местното самоуправление. „В ръцете на кандидатите на БСП е това да не бъде допуснато. Те имат нужния морал и качества  да се противопоставят“, каза още той.
          Народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Петър Кънев заяви своята подкрепа за кандидатите на левицата в региона – Созопол, Приморско, Средец, Карнобат, Камено. “Кандидатите на БСП са добри професионалисти, с опит и воля. Въпреки сигналите за натиск от страна на управляващите по места, те ще успеят да се преборят“, категоричен бе той.