Евгений Мосинов застава зад исканията на Клуба на любителите колоездачи

Окт 15, 2015 БУРГАС Новини Избори 0 1150

3 млн. лв. бяха употребени, не както трябва

„Обръщам се към Вас, за да ни съдействате. Искаме ясни отговори на ясни въпроси. И знаем, че Вие може да ни помогнете“. С тези думи Стоя Кирязов се обърна към кандидатът за кмет на Бургас от БСП Евгений Мосинов. Той подчерта, че в действителност в Бургас се мисли за велосипедистите, само на хартия. „Велоалеите изобщо не са използваеми. Малки, тесни, неудобни, започват от нищото, свършват в нищото. И най-неудобното, че ние влизаме в конфликт с пешеходците“, допълни Кирязов. Той припомни, че съоръженията, против всякакви норми, са качени на тротоарите.

Стоян Кирязов и членовете на Клуба на любителите колоездачи са сериозно обезпокоени от това, което ще се изгражда на „Трапезица“. Тъй като по информация в медиите и пешеходци и колоездачи ще трябва да се качват на пасарелката с асансьори. „Ние все пак сме с колела, не сме наравно с пешеходците. Представяте ли, когато на асансьора се наредим майки с колички, възрастни хора, ние, какво ще се случи на това съоръжение“, попитаха те.

„Аз ще направя запитване до администрацията. Напълно заставам зад Вашите искания. Наистина смятам, че 3 млн. лв. бяха употребени, не както трябва. Анормални са тия велоалеи. Наблюдавам как са качени на тротоарите, наблюдавам как са направени некачествено“, коментира Евгений Мосинов. Той е кандидат за кмет на Бургас под номер 25 в интегралната бюлетина и кандидат за общински съветник под номер 3.

Клубът на любителите колоездачи е най-голямата общност в Бургас, в нея са  над 2000 членове. Клубът е част от „Безопасни улици от Валя“.