Ти местиш - Евгений Мосинов участва в дебата за Бургас по БТВ

бТВ - Тази сутрин

Кандидатът за кмет на Бургас и за общински съветник от БСП Евгений Мосинов участва в дебат за Бургас в сутрешния блок на БТВ. В рубриката „Ти местиш“ всеки един от кандидатите в студиото можеше да защити аргументите си за по-доброто развитие на града. Поканата на „Тази събота“ не  уважи досегашният кмет и кандидат за нов мандат от ГЕРБ Димитър Николов.

„Вярно,че е личен избор на всеки да реши дали да участва в дебат с опонентите си. Но по този начин  отказалият поканата демонстрира не толкова неуважение към нас, а по-скоро неуважение към избирателите си, неуважение към живеещите в нашия град. Аз живея в Бургас от 50 години. Обичам моя роден град. Искам да го превърна в добрия град за живеене, или по-скоро, да го превърна в по-добър за хората, живеещи тук„- започна дебата Евгений Мосинов.

После той се спря на основните проблеми, които задушават Бургас. Един от най-болезнените въпроси, според Мосинов е начинът, по който се управляват градът и парите на данъкоплатците. Той подчерта, че бургаският бюджет е 70 милиона, 4 милиона са от местни приходи, глоби и такси. Евгений Мосинов счита, че  не става ясно как се разходват парите, той даде пример как преди година 24 милиона лева са блокирани във фалиралата КТБ. „Това изправи бюджетът на риск. Аз смятам, че за осем години, откакто ГЕРБ са на власт в Бургас, парите се управляват неефективно и рисково“. Друг икономически проблем, който Евгений Мосинов засегна в изказването си, е липсата на инвестиции в града. „Инвеститорите ни заобикалят, а Бургас се превърна в спалня. Хората отиват да работят в курортните селища, а големите инвеститори предпочитат Камено, Карнобат. Тук свежи пари не влизат. Най-големият работодател в Бургас е общинска администрация“- заяви Мосинов от ефира на БТВ.

Най-неразрешимият проблем по време на управлението на ГЕРБ , според кандидата за кмет на Бургас от БСП е мястото за паркиране. „Кметът и неговата администрация инвестират само във видимото, за да е лъскава опаковката. Но в последно време лъснаха именно големите трудности, които живеещите изпитват в комплексите. Няма къде да се паркира, тротоарите се превърнаха в паркинги. Майките с колички, хората в неравностойно положение няма откъде да минат“- каза още Мосинов. 

Той смята, че в Бургас никога не се чува гласът на хората. Обществени обсъждания по важни за града въпроси не се правят. А това прави управлението еднолично. Като се има предвид, че и в общинския съвет няма дебат, няма разискване на докладните записки. „Общинският съвет се превърна в печат за решенията на кмета Николов. Там има 28 съветници от ГЕРБ, които послушно приемат всичко, което предложи администрацията  Няма дебат. А този, който управлява, трябва да умее да се вслушва в критики и другото мнение“- категоричен е Мосинов. За финал кандидатът за кмет на Бургас призова: “На 25 гласувайте с бюлетина номер 25, за да си върнем града!“