Кандидатът за кмет на Бургас Евгений Мосинов на откриването на Европейски клуб към Търговска гимназия Бургас

Окт 01, 2015 БУРГАС Новини Избори 0 2185

Важно е всички директори на бургаските училища да знаят, че цялата структура на общинския съвет стои зад тях, а не само зам. кмета по образование

В Търговската гимназия в Бургас се открива Европейския клуб. Това е първият такъв кабинет, открит в бургаско училище. В него учениците ще научават повече за Европейския съюз, за проектите, за всичко случващо се  Европа. Пръв от бургаските политици клуба посети кандидатът за кмет на Бургас от БСП  Евгений Мосинов. Той поздрави ученици и учители със 110-та  годишнина от основаването на елитното училище.

„Търговската гимназия е едно от най-уважаваните  училища в Бургас.То е от особено значение за целия регион, тъй като много деца извън града учат и получават своето средно образование тук. Лично аз имам много студенти от университета, които са завършили тук, затова смея да твърдя, че от тук излизат много стойностни млади хора с добро образование", заяви Мосинов. Той пожела на целия състав на гимназията още много бъдещи успехи. По неговите думи директорът, който от година и половина е на тази длъжност, е един млад инициативен и амбициозен човек, имащ подкрепа не само на кметската администрация, но и на целия състав на общинския съвет. "Важно е всички директори на бургаските училища да знаят, че цялата структура на общинския съвет стои зад тях, а не само зам. кмета по образование“, допълни той.

Двамата заедно обсъдиха и тазгодишното откриване на паралелка по руски език в гимназията, развитието на учебния процес и видимото подобрение на облика на сградата.

От своя страна Павел Чепов категорично заяви, че Евгений Мосинов е не просто добър адвокат и преподавател, но е и една от водещите и най-дейни фигури в общиснки съвет-Бургас: „Той винаги реагира на проблемите на града и активно се бори за тяхното отстраняване, затова го подкрепям изцяло.“