БСП откри кампанията си в Бургас

Да се опитаме да направим Бургас един наистина добър град за живеене

На откриването на кампанията в Бургас присъстваха зам.-председателят на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов и народния представител Атанас Зафиров. Мерджанов определи кандидатите като скромни хора, с богат професионализъм и потенциал да направят много за града си. По думите му, целта на кандидатите на социалистическата партия ще бъде да прекратят практиката Бургас да бъде използван като етикет от правителството.

„Проблемите на Бургас са много, на бургаската община – още повече. Евгений Мосинов и Николай Тишев очертаха най-тежките фрагменти на всичко онова, което не е наред, но най-добре ги усещате тези проблеми всички вие. Предстоят ни много сериозни предизвикателства и не само в тези местни избори, но и за политическата стабилност и най-вече за българските граждани. Те трябва да са наясно, че алтернатива има, и тя е в лявата политика“, коментира още Мерджанов.

БСП – Бургас официално даде старт на предизборната си кампания и представи кандидата за кмет – Евгений Мосинов и листата от 51 общински съветници. Един по един те се качиха на сцената на Кукления театър в морския град, заявявайки готовността си да се включат в предстоящата битка.

Церемонията започна с химна на република България, който изправи на крака симпатизанти и кандидати. Водещи бяха двама от кандидатите за общински съветници – журналистката и настоящ съветник Ваня Чечева и Георги Спасов - председател на Младежкото обединение на БСП – Бургас.

Водач на листата в бюлетината за Бургас е Николай Тишев. Пред симпатизантите на БСП той обяви мотото, което ще движи кампанията – „За повече работни места, за по-високи доходи, за повече сигурност“. Той поясни, че „отборът“ на социалистическата партия в Бургас ще се бори за инвестиции в рамките на общината и местна заетост. „Реалността е, че инвеститорите в момента избягват Бургас. Те избират Карнобат, Айтос, Камено.  Двете зони пустеят. Ние искаме това да се промени. Трябва да се наблегне на това, че не може да се изпълняват само ефектни продукти, а и ефективни такива“, коментира Тишев. По думите му, в платформата на новите общински съветници от БСП ще залегнат по-ниски такси за детските градини, помощ за младите родители и за талантливите деца, по-добра социална инфраструктура и нощна охрана в проблемните райони. Пред журналисти водачът на червената листа поясни, че партията ще се бори поне за 10 съветници, но отказа да дава прогнози за изхода от изборите.

Кандидатът за кмет на община Бургас – Евгений Мосинов заяви увереност, че партията ще постигне успех в кампанията. Той поздрави кандидатите за общински съветници и подчерта, че те са достойни за доверието на бургазлии и вярва в тях.

„Кандидатирам се за кмет, защото не искам градът да е на кмета, а Бургас да си има кмет. Искам да върна града на бургаските граждани, пенсионери, майки, на бургаския бизнес“, коментира той. Що се отнася до предстоящата кампания, Мосинов определи линията на БСП като позитивна, но и критична. Той подчерта, че политиката на партията ще бъде ориентирана и към периферията на града. „Хубаво е, че има конкуренция. Много бих искал в този месец да има дебат – за града, за хората, за проблемите. В този месец трябва да ударим черта на тези четири години управление и да видим доброто и лошото от него. Да се опитаме да направим Бургас един наистина добър град за живеене“, коментира Мосинов пред журналисти.