Общинските съветници Евгений Мосинов и Чанко Мирчев обсъдиха работещи идеи с управителя на Бургаския онкологичен център

Сеп 02, 2015 БУРГАС Новини БСП 0 1461

Продължава поредицата от делови срещи на общинския съветник Евгений Мосинов с ръководители на търговски дружества и лечебни заведения в общината 

В рамките на поредицата делови срещи, които провежда общинският съветник Евгений Мосинов с ръководители на търговски дружества и лечебни заведения, днес той разговаря с управителя на Комплексния онкологичен център д-р Христо Дечев.  

На срещата д-р Дечев запозна съветниците с идеите си закупуване на нова техника за нуждите на медицинското заведение. Обсъдена бе неговата идея  всички структури на центъра да бъдат събрани на едно място. Тъй като в настоящия момент са разпръснати в няколко сгради, което създава неудобство. Така на предстоящото заседание на общинския съвет на 08 септември, с подкрепата на съветниците от БСП, местният парламент ще предостави терен за нова сграда на окноцентъра в района на ул. „Оборище“. Дискутирана беше и идеята на Здравното министерство за обединяване в консорциуми на съществуващите онкоцентрове с многопрофилни болници.

Кандидатът за кмет на Бургас Евгений Мосинов отбеляза, че бургаският онкодиспансер ще се ползва с пълна подкрепа от страна на общинската администрация и след местните избори, дори и да има промяна в досегашното управление.