Евгений Мосинов: Идеята за районните кметове е някой да носи отговорност пред хората

Интервю на Евгений Мосинов, общински лидер на БСП и кандидат за кмет на община Бургас, пред RNTV

Административните услуги трябва да са близки до гражданите – когато видят, че контейнерът с боклук прелива или, че канализацията е запушена, те трябва да има на кого бързо да се обадят и той да бързо да реагира и да отстрани проблема. И този някой трябва да е отговорен – но не административно пред кмета на общината, а пред населението, което го е избрало.

С този пример общинският съветник и кандидат за кмет Евгений Мосинов обясни ясно и точно идеята си за районнирането в предаването „На фокус“ в ефира на RNTV. Вижте цялото предаване на: https://www.youtube.com/watch?v=vfW8QQkouFQ 

Бургас има няколко отдалечени квартала, които са се разраснали, имат си своите специфични проблеми, но тяхното обслужване е заложено в наскоро преименуваните Центрове за административни услуги, които са ангажирани едновременно и с комплексите в града.

На прага на кметските избори през есента Мосинов призова бургазлии да обръщат сериозно внимание на листите за общински съветници. „Този съвет не е за формално гласуване по 15-20 минути докладните на кмета, а за дискусия по проблемите на града, както и въпроси и отговори с участието на кмета“, напомни Мосинов.