50 младежи от Бургаска област преминаха политическо обучение

Юни 01, 2015 БУРГАС Новини БСП 0 2254

Близо 50 младежи от Бургаска област преминаха политическо обучение през почивните дни в Слънчев бряг

Близо 50 младежи от Бургаска област преминаха политическо обучение през почивните дни в Слънчев бряг. Младите социалисти от 13- те общини се запознаха с актуалната политическа обстановка в страната, с политиката на БСП в парламента, с икономическите и социалните ангажименти на левицата, левите стандарти в местната власт. Лектори на семинара бяха народните представители от Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов и Петър Кънев. По проблемите на местната власт се включи и най- успешният кмет на БСП в областта- градоначалникът на Камено инж. Стефан Бонев. Семинарът  бе организиран от Младежкото обединение с подкрепата на Делегацията на българските социалисти в Европейския парламент.

Въвеждащата част на обучението бе направена от говорителя на левицата Атанас Мерджанов. Във втората част, свързана с икономическото състояние на държавата, Петър Кънев запозна младежите с работата си в Народното събрание. Като лектор се включи и кметът на Камено инж. Стефан Бонев, който разясни трудностите и основните приоритети в местното управление. Според него младежите на БСП трябва да се мобилизират с конкретни управленски решения, като ангажират хората по въпросите, които ги вълнуват.

Във втория ден от срещата освен заседание на областния съвет на младежкото обединение, заедно с народният представител Атанас Зафиров се организира и дискусия за мястото на младите социалисти в предстоящите Местни избори 2015.

Областният координатор на МО – Бургас Христо Панайотов представи и следващия семинар на младите социалисти, който ще се проведе през месец септември и ще бъде свързан с подготовката и участието на младите хора в местните избори.