Михаил Миков: Във времето до изборите трябва да утвърдим социалния профил на БСП

Май 29, 2015 Новини БСП 0 2668

 „Кандидат -кметът на Бургас,  издигнат от БСП, ще трябва да има куража да влезе в сериозен сблъсък срещу Димитър Николов”

 
„Кандидат -кметът на Бургас,  издигнат от БСП, ще трябва да има куража да влезе в сериозен сблъсък срещу Димитър Николов”. Това заяви пред медиите в Бургас председателят на БСП Михаил Миков. Той допълни, че има яснота по отношение на кандидатурата, но конкретно решение ще бъде взето юни-юли. Миков не отхвърли вариантите левицата в Бургас да има жена за кандидат-кмет или една обща кандидатура с ляво ориентирани партии. „Подготовката за изборите и организационното състояние на партията и местните й структури са възлов въпрос и тема на поредицата от срещи, които провеждаме. За сега съм доволен от развитието на подготовката за изборите”, каза още лидерът на БСП.
 
Председателят на партията в Бургас Евгений Мосинов допълни, че макар и малобройно присъствие на съветници от БСП в общинският съвет, левицата участва активно и прокарва доста докладни в местния парламент, които са само в плюс за бургазлии.
 
Малко по-късно в хотел „България” Михаил Миков, заедно с говорителя на партията Атанас Мерджанов, Евгений Мосинов и Николай Тишев се срещнаха с членове и симпатизанти на левицата. Миков бе посрещнат радушно с букет червени рози. Пред десетките дошли социалисти лидерът на БСП заяви, че не съжалява за решението за неучастие в сегашното правителство и че очаква добри резултати на изборите през есента. „За нас има лява и дясна политика. 25 години се възпитава култ към материализма, затова и сега е доста трудно да поддържаш партия с идеологически профил. Времето до изборите обаче е време да утвърдим социалния профил на БСП”, заяви Михаил Миков.