Стотици бургазлии отбелязаха Деня на труда с митинг-концерта, организиран от БСП

Май 01, 2015 БУРГАС Новини БСП 0 2318

       Социалисти от Бургас, симпатизанти, синдикалисти, работници и много граждани се включиха в тържественото отбелязване на Международния ден на труда в морския град

       Социалисти от Бургас, симпатизанти, синдикалисти, работници и много граждани се включиха в тържественото отбелязване на Международния ден на труда в морския град. Митинг-концертът под мотото „Време за справедливост“  събра на откритата сцена „Охлюва” в Морската градина над 450 души, дошли да почетат празника на труда и международната работническа солидарност. Гост на тържеството бе зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Атанас Мерджанов, народните представители от Бургас Петър Кънев и Атанас Зафиров.

        Пред събралото се множество председателят на Общинския съвет на БСП Евгений Мосинов поздрави присъстващи и им припомни, че е дошло време за справедливост, за повече солидарност и социални промени. Заместникът му Тодор Ненов припомни историческите аспекти на празника и борбите на работниците срещу капитала през годините.

          „В Деня на трудовите хора и на работническата солидарност, ние категорично се обявяваме срещу тежките условия на труд, срещу безработицата, срещу капитала, който подписка работниците“, каза Атанас Мерджанов. По думите му през последните 25 години сме свидетели на задълбочаване на неравенството в нашето общество. Мерджанов подчерта, че БСП няма да се откаже от социалните си ангажименти и продължи да издига сериозно глас, че сме срещу водената социална политика от управляващите.

 Празничната програма продължи с изпълнение на Фолклорен ансамбъл „Атанас Манчев”, ансамбъл „Тракийски звуци“ и други самодейни състави.