Председателят на МО в БСП Вероника Делибалтова подкрепи кампанията „Солидарно четене“ в Бургас

Мар 31, 2015 БУРГАС Новини БСП 0 1890

 Председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова подкрепи кампанията „Солидарно четене“ в Бургас

 
Председателят на Младежкото обединение в БСП Вероника Делибалтова подкрепи кампанията „Солидарно четене“ в Бургас. Тя поздрави бургаските социалисти за инициативата и от свое име дари трите тома от „Информационната епоха“ на Александър Лилов. „Специално за кампанията младежкото обединение изработи маркери за книги с цитати от произведения на големите български автори като Иван Вазов, Димчо Дебелянов, Христо Ботев, Гео Милев, Пейо Яворов, от които всеки участник в инициативата ще получи срещу предоставената от него литература“, сподели още тя. 
 
МО на БСП провежда национална кампания, чиято цел е да подпомогне читалищата в цялата страна посредством даряване на художествена, специализирана и друга литература, популяризиране на  читалищната дейност чрез различни акции и местни кампании. Кампанията има за цел още да спомагне за възобновяването на интереса на хората към дейността на читалищата и да подпомагане на читалищата в малките общини, в които средствата за тяхната пълноценна дейност са недостатъчни. 
 
Всеки, който има желание да дари книга за целите на кампанията, може да го направи до 15 април в сградата на ОбС на БСП – Бургас, на ул. Фердинандова № 60, ет. 2. Всички дарени книги ще бъдат предоставени на читалища в Област Бургас.