Петър Кънев финансира църква и помогна с лични средства на хора от Бургас

Янр 09, 2015 Новини БСП 0 2118

Народният представител от ПГ на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Петър Кънев се срещна с ръководството на Бургаска търговско – промишлена палата по покана на нейния председател Цанко Иванов

Народният представител от ПГ на Коалиция БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Петър Кънев се срещна с ръководството на Бургаска търговско – промишлена палата по покана на нейния председател Цанко Иванов. Заедно обсъдиха проблемите на туризма и въпроси,

В рамките на посещението си в Бургаска област, Петър Кънев проведе редица срещи с граждани. По покана на жители на община Средец,  депутатът посети църквата „Света Богородица“, построена наскоро. Народният представител се ангажира с финансово подпомагане за окончателното завършване на храма.

Научил за тежкото състояние на бившия полицай Стоян Стоянов, който е диабетик с прогресивно ослепяване, Петър Кънев пожела да го посети лично.  Стоян Стоянов  не може да бъде лекуван в България и е нужно да бъде опериран в Белгия. Вече са направени нужните консултации, но разходите по транспорта и извършването на интервенцията са непосилни за семейството на Стоянов, чиято съпруга също е тежко болна. За да може бившият полицай да възвърне зрението си, жители на община Средец са организирали благотворителна кампания за набиране на средства, в която се включи и Петър Кънев.  

През деня Петър Кънев посети и село Радойново, община Средец, където разговаря с възрастни хора от пенсионерския клуб и обсъди с тях  проблеми на ежедневието им. Като жест на съпричастност и в знак на добра воля да помага на селото, народният представител пое задължения на жители на Радойново в местния магазин. Той обеща да помогне за благоустрояването на пенсионерския клуб, както и за разрешаването на други важни за хората проблеми.