Инж. Петър Кънев: Нужно е да водим балансирана и разумна политика

12.05.24 г.

Среща с жители на бургаския комплекс „Меден рудник“ проведоха кандидати за народни представители от листата на Коалиция „БСП за България“. Тя се състоя в клуб на пенсионерите от СОСЗР. Бяха осъдени проблеми, свързани с актуалната политическа обстановка в страната, въпроси, касаещи социалната политика, необходимостта от актуализация на пенсиите, демографската криза в страната, теми, касаещи възможностите за осигуряване на по-добър живот на възрастните хора.

Водачът на листата на коалицията инж. Петър Кънев представи основни акценти от предизборната платформа на коалицията.

„За достойна България в мирна Европа“ – това е слоганът на нашата кампания. За съжаление в страната ни липсват достойни политици, които да кажат, че девети май е не само Ден на Европа, а и Ден на победата. Да кажат – внимавайте много с войната“, сподели с присъстващите инж. Петър Кънев. Той бе категоричен, че начело в държавата е нужно да бъдат хора, които да водят балансирана и разумна политика.

„Политиката не е хоби, тя е занаят, тя се учи“, заяви още той коментирайки законодателните промени, които бяха направени неотдавна.

„Разчитам на Вас, разчитам на Вашия разум“, каза още водачът на листата на социалистите в Бургас, като призова към активност в изборния ден и за подкрепа с бюлетина номер 24.

„Поставили сме си краткосрочни постижими цели, а именно – повишаване доходите на населението, но също и повишаване на образованието на населението. Защото всичко тръгва от образованието. Нямаме ли млади хора, които да са образовани, които на поемат нещата след нас, няма да се случи онова, което искаме нито в икономиката, нито в производството или в медицината. За съжаление нашите млади и способни хора напускат страната. Истината е, че трябва да им предложим нормални условия за живот и не да чакаме да се завърнат, а да направим така, че изобщо да не заминават “, каза вторият в листата на „БСП за България“ Тодор Байчев. Той даде примери за това какво би могло да се предприеме, за да се открие верния път към решение на проблемите.

„Тръгваме към тези избори с увереността да постигнем добри резултати. Те са нужни не само на партията, а на България изобщо. Имаме възможността и потенциала-експертен и политически, имаме програма, в която първостепенно внимание е отделено на грижата за хората и на отстояването на националния и обществения интерес“, подчерта инж. Паруш Парушев, който е на трето място в листата на коалицията. Той засегна проблеми, свързани с бежанската криза и джендър темата. Те по думите му се загърбват и омаловажават, което според него е недопустимо.

Областният координатор на БСП в Бургас Живко Господинов, който също говори по време на срещата, благодари на участниците в нея за подкрепата и увери, че поетите по време на нея ангажименти ще бъдат изпълнени.

Разговорът продължи под формата на диалог. Присъстващите на срещата поставиха за разискване множество конкретни казуси, с които те самите се сблъскват и им е трудно да разрешат. Представителите на „БСП за България“ декларираха, че ще търсят решения за всеки един от поставените проблеми в бъдеще и ще предоставят информация за развитието на темите.