„Време е за промяна”: БСП откри предизборната си кампания в Бургас с призив за разграждане на модела „ГЕРБ” в града

09.10.2023 г.

"Време е за промяна. Считам, че има вече отношение в гражданите на Бургас, има достатъчно критична маса, за да бъде разграден моделът "ГЕРБ".” Tова заяви кандидатът за кмет на Бургас от „БСП за България” Станимир Баев на откриването на кампанията в морския град за местните избори на 29 октомври.

Пред събралите се на събитието гости бяха представени кандидатите за общински съветници и кандидатите за кметове, зад които социалистите застават на тези избори. За да поздрави участниците, в залата бе и народният представител инж. Петър Кънев.

"Всеки един гражданин, всеки представител на малкия, средния и големия бизнес трябва да има равен достъп до обществената и държавната администрация”, каза Баев и бе категоричен, че социалистите тръгват към победа.

Той заяви, че сред основните проблеми на Бургас, които е нужно да бъдат разрешени приоритетно, са проблемите с инфраструктурата на града. 

Баев открои и проблемите, свързани с околната среда. "Грижата за околната среда е инвестиция в бъдещето, инвестиция за идните поколения. Ако ние не се погрижим за нея сега, ще бъдем отговорни пред тях", заяви Станимир Баев. 

Той подчерта, че много важен момент в работата на администрацията е прозрачността при отчитането на дейностите й пред обществеността.

Баев изрази увереност, че БСП не само ще запази числеността на общинските си съветници в следващия Общински съвет, но и ще се стреми те да са повече.

"Предстоят ни най-важните избори. Най-важни са, защото те са най - близо до хората и до техните проблеми. Това, за което сме работили през изминалия мандат - 2019 - 2023, групата ни съветници - да поставяме проблемите и да търсим тяхното решение. Надяваме се фокуса в тази кампания да бъде именно върху това - многобройните проблеми на Община Бургас и тяхното разрешаване. Дебатът трябва да е насочен към това, за да живеят по-добре хората тук", коментира общинският председател на БСП Живко Господинов, който е втори в листата.

"Цялата група общински съветници винаги сме работили в тази насока", каза още той.

Господинов заяви, че поетите от социалистите ангажименти винаги са били изпълнявани.

„Групата съветници на БСП винаги е била единна. Всичко, което сме поели като ангажимент, сме го изпълнили“, каза Христо Панайотов – трети в листата. Той призова присъстващите за подкрепа, за да могат кандидатите на социалистите да продължат да бъдат полезни със своята работа.

„Нека на тези избори бъдат подкрепени знаещите и можещите хора – такива, каквито са кандидатите на Коалиция „БСП за България“, каза Георги Георгиев, който заема четвърто място в листата.

„Приоритетите ми в бъдещата работа са свързани основно със създаване на законосъобразни актове, които да излизат от общинския съвет така, че да няма последващо обжалване. Запознати сме, разбира се и с всички важни за града проблеми – в областта на здравеопазването, социалните дейности, имаме поглед върху всички злободневни теми“, заяви петата в листата Мадлен Мутафян.

„Тези избори се провеждат в една изключително тежка обстановка“, заяви областният председател Стайко Танков, визирайки управлението в момента.

„Въпреки това, убеден съм, че нашите кандидати ще положат необходимите усилия, за да постигнат успех“, бе категоричен той.

„Предстоят най-тежките избори. Изборите за местна власт винаги са били най – емоционални, свързани с много любов и омраза. Аз мисля, че днешното откриване беше началото на една позитивна кампания на БСП. Мисля, че ще постигнем добри резултати. Интересно е, че през тази година има много граждански сдружения, обединения и какво ли още не. Това ще окаже сериозно влияние. Предполагам, че крайният резултат ще бъде много пъстър и шарен общински съвет и който и да бъде кмет ще му е доста трудно да работи. Но в края на краищата това е съдбата на всеки един, който спечели изборите“, коментира след откриването на кампанията народният представител инж. Петър Кънев.

На откриването бе подчертано, че кандидатите са специалисти в различни области – доказани професионалисти, хора, на които социалистите имат пълно доверие, че ще ги представляват отговорно и които ще бъдат гарант за законност, ефективна работа и постигане на най-доброто за всички нас.

Водач на листата, който е и кандидат за кмет на община Бургас е Станимир Баев. Той има респектираща биография. Магистър е по „Специална педагогика“ в Софийския университет „Св. Климент Охридски“, притежава бакалавърска степен по „История“ отново в Софийския университет, където специализира още „Трудова и организационна психология“. Завършил е и специалност „Стопанско управление“ в университет „Проф. д-р Асен Златаров“ в Бургас и е дипломант в магистърска програма „Детска и юношеска психология“ в Бургаския свободен университет. Повече от 18 години е в ръководството на едно от елитните бургаски училища – Математическата гимназия.

На второ място в листата е областният координатор на БСП в Бургас Живко Господинов. Той е инженер. Трети е Христо Панайотов – финансист. На четвърто място е Георги Георгиев – старши инженер – химик. Пето място заема Мадлен Мутафян – юрист. Господинов, Панайотов, Георгиев и Мутафян са успешни и изключително активни общински съветници през изминалия мандат, доказали административен опит и умения за екипна работа.

На шесто място в листата е финансистът Любен Чардаков. Чанко Мирчев е седми. Той е управител на Транспортна болница в Бургас. На осма позиция е Тинка Желязкова – юрист. На девета Евгения Карайчева, която е експерт в сферата на туризма. Таня Иванова е на десета позиция. Тя е магистър по Международни икономически отношения. Единадесето място се заема от Алекси Калоянов - финансист. Журналистът Явор Костов е от гражданската квота. Той е на дванадесета позиция. Екологът Румен Николов е тринадесети. Четиринадесети е инж. Паруш Парушев. На петнайсетата позиция е Снежана Никова – председател на „Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори в България“. На шестнадесето място е Анелия Вичева, по професия учител. Следващото – седемнадесето място се заема от краеведът Димо Карабелов. На осемнадесета позиция е Георги Драгнев - магистър по Стопанско управление. Деветнадесети е Георги Стефанов. Елена Райкова е на двадесето място. Тя е икономист. Стойчо Кавалджиев е на двадесет първа позиция. Той е представител на частния бизнес. Пламен Георгиев е на следващата двадесет и втора позиция. Той е инженер – оператор. Диана Минчева е под номер двадесет и три. Тя е учител. Георги Демирев е инженер – механик. Той заема двадесет и четвърта позиция. Двадесет и пета е младата надежда - студентката Ивета Сивкова. Георги Лозанов е на двадесет и шеста позиция. Той е офицер от Военноморските сили. Двадесет и седми е Николай Вълчев – инженер – химик. Двадесет и осма позиция е за Станко Делев.

Бяха представени и кандидатът за кмет на Равнец – Константин Георгиев, който се кандидатира отново след един успешен мандат и кандидатите за кметове на Българово и на Брястовец – Иван Ганев и Евгения Ботушанска.

Кандидатите за общински съветници и за кметове призоваха гражданите да подкрепят кандидатите на БСП с бюлетина номер 1, за по-добър живот на хората в Бургас.