Общински съветници от БСП отправиха питане към кмета на Бургас относно извършен ремонт на улица

16.06.2023 г.

Общинските съветници от БСП Живко Господинов и Мадлен Мутафян отправиха питане към кмета на община Бургас относно извършването на ремонт на ул. „Фердинандова”.

„При срещите ни с живущи в централна градска част бяха поставени редица въпроси. Гражданите изразяват своето недоволство от стесняването на тротоарите за сметка на велоалея и паркоместа“, се посочва в документа.

„Улица „Фердинандова” от години е основна търговска улица в нашия град и пешеходното движение по – нея е интензивно. Хората не разбират нуждата от толкова широка велоалея, при положение, че в участъка на ул. „Фердинандова” от ул. „Христо Ботев” до ул. „Гладстон” тротоарите са невъзможни за нормално разминаване на пешеходци, а карането на двуколесни превозни средства по тях е предпоставка за инциденти“, категорични са общинските съветници.

Те са констатирали, че проблем има и с уличното платно. Освен това липсват кошчета за отпадъци по цялата улица.

Господинов и Мутафян считат, че приоритет трябва да има пешеходното движение и широчината на тротоарите не трябва да бъде променяна. Те напомнят, че същият проблем е възникнал след реконструкцията на редица улици в центъра на Бургас като  „Възраждане”, „Отец Паисий”, „Шипка” и други.

Общинските съветници желаят да получат отговор на въпросите какви мерки ще предприеме община Бургас  във връзка с изложеното в тяхното питане и дали се предвижда поставяне на съдове за смет по ул. „Фердинандова”.