Съветници от БСП питат ще бъдат ли ремонтирани четири улици в Българово

13.01.2023 г.

Питане относно предвиждане на средства в бюджета за 2023 г. за ремонтни дейности по четири улици в гр.Българово са отправили към кмета на община Бургас общинските съветници от БСП - Бургас Живко Господинов, Васил Иванов, Георги Георгиев, Георги Спасов, Мадлен Мутафян, Стоян Коларов и Христо Панайотов. Става въпрос за улиците „Шейново”, „Н.Вапцаров”, ”Ат.Манчев” и  ”Обходна”.

От документа става ясно, че при честите срещи с граждани, хората вече губят надежда и се съмняват в това пътната настилка да бъде възстановена някога. Те са се оплакали, че при всеки дъжд, септичните ями в дворовете на къщите им преливат и тяхното съдържание покрива улицата.

"За да излязат на улицата, живущите носят гумени ботуши. Има месеци, в които им се налага по два пъти да викат механизация за почистване на септичните ями, което е финансово непосилно за тях. Цената за почистване на една септична яма хората споделиха, че е в размер на 200 лева", коментират общинските съветници. Те припомнят, че питания и докладни, които са внесени и касаят съществуващите проблеми, са внасяни многократно.

"Считаме, че е крайно време да се обърне сериозно внимание за подобряване на инфраструктурата в гр. Българово", категорични са съветниците. Те искат писмен отговор на следните въпроси: “Какъв е размерът на средствата в “Бюджет 2023“ на община Бургас, планирани за ремонт на настилки в малките населени места,?“, “По какъв ред се предвижда да се осъществи разпределението на средствата за ремонт на настилки между отделните населени места в община Бургас?“ и “Ще бъде ли включен в Инвестиционната програма на община Бургас за 2023 г. ремонт на настилки на ул. „Шейново”, ул. „Н.Вапцаров”, ул.”Ат.Манчев” и ул.”Обходна” в гр. Българово“?