Голяма награда в областта на полиграфията бе присъдена на инж. Петър Кънев

10.10.2022 г.

Народният представител от коалиция "БСП за България" инж. Петър Кънев получи годишната награда на официалния орган на Българската графична индустрия. Това стана по време на традиционната конференция „Ден на печатните технологии“ в рамките на международното изложение "COPIS" – най-голямото изложение на графична индустрия, рекламни агенции и издателски къщи.

Инж. Кънев откри събитието и бе специален негов гост. Той заслужено получи плакета и статуетката „Бронзов лъв“, която всяка година се предава на следващия награден. Отличието му се дава за специален принос в областта на полиграфията, за развитието на бранша и на технологиите в тази сфера. Наградата е на името на инж. Васил Василев.

„За мен е изключителна чест и признание да получа това отличие - цял един бранш, който се събира веднъж годишно, да присъди на мен голямата си награда. Приемем го като оценка за моята работа като народен представител, но най-вече като колега в графичната и рекламната индустрия. Приемам го и като висока оценка за работата ми като основател на Съюза на графичната индустрия“, коментира инж. Кънев след връчването на приза. „След две години, заради отсъствие поради пандемията, браншът започва да се възстановява“, каза още той.

Инж. Петър Кънев е дългогодишен председател на Комисията по икономическа политика и туризъм в Народното събрание, вицепрезидент на Парламентарната асамблея за черноморско икономическо сътрудничество, почетен председател на Съюз на графичната индустрия и съсобственик на Полиграфическа група „Демакс“, която този месец отбелязва 30 години съществуване.