Кандидат-депутати от бургаската листа на БСП се срещнаха с избиратели в Царево

Сеп 27, 2022 БУРГАС Новини Избори 0 1021

27.09.2022 г.

Станимир Баев, Стойко Таков и Радослава Кючукова – кандидати за народни представители от „БСП за България“ за 2-ри МИР – Бургас, проведоха среща с избиратели в Царево. В общинския център те разговаряха с актива и със симпатизанти на социалистите. В морския град те бяха представени от общинския им лидер Тодор Нанчев, който припомни и кои са най – важните задачи, стоящи на дневен ред в навечерието на предстоящите парламентарни избори.

Станимир Баев, който е втори в листата на коалицията, изрази удовлетвореността си от интереса, проявен към срещата.

„За мен винаги е било важно да разисквам с хората проблематика, която е свързана с регионалното развитие. Моето виждане е, че всеки кандидат за народен представител, освен че е поел ангажимент и е съгласен с приоритетите, които са заложени в платформата на „БСП за България“, трябва да поеме ангажимент, свързан с регионалното развитие и с проблемите на населените маста на региона, от който е избран. Ето защо разговорите с вас са изключително полезни, от гледна точка на това да се систематизират проблемите. Нашите срещи с хората показват, че повечето от тези проблеми навсякъде са общи“, каза той.

„Има населени места, където хората бяха възпрепятствани да присъстват свободно на срещите с нас и да покажат своя избор, което е изключително притеснително за една демокрация. Надявам се обаче, че предстоящите избори ще бъдат по-успешни от предишните и ще бъдат предпоставка за по-добри резултати на местните избори, които предстоят следващата година“, заяви Баев.

Той сподели своите виждания по отношението на политиката, свързана с образованието, в която сфера е специалист. „Моята позиция е, че всичко започва от образованието и основната дейност е нужно да бъде развитие към икономика, която се базира на знанието“, беше категоричен кандидатът за народен представител.

Стойко Танков, който е четвърти в листата на коалицията, изброи най-важните приоритети, които „БСП за България“ е заложила в своята предизборна платформа. „Има няколко неща, които си поставяме като задача, ако имаме възможност да управляваме. На първо място това е въпросът за преодоляване на енергийната и икономическа криза. Пред зима сме и ситуацията е много сложна. Без парламент трудно ще бъдат осигурени компенсации за бизнеса и за гражданите. На второ място искаме да продължим с нашата социална програма, като на преден план поставим въпроса с актуализацията на пенсиите. На следващо място – искаме да премахнем пазарните механизми в образованието и в здравеопазването, те не са стока! На четвърто място искаме да стимулираме икономически малкия и средния бизнес, чрез преференции в данъчната система, връщане на патентия механизъм и защита на родното производство. Не на последно място постваме и ефективната съдебна реформа, защото много от проблемите в страната, борбата с корупцията например, са свързани с липсата на ефективно правосъдие “, обясни Стойко Танков. В отговор на въпрос той припомни и какво е свършено от екипа му по времето, в което заемаше длъжността областен управител на Бургаска област. Танков призова присъстващите да бъдат активни в изборния ден и да подкрепят кандидатите на коалицията с номер 28.

„БСП разполага с най-добре подготвените специалисти“,  коментира Радослава Кючукова, която е местен представител на листата.

„Младите хора отиват в чужбина, често там се чувстват по - добре и не се завръщат в страната. Желанието ни е това да се промени и млади хора да бъдат част от нашите идеи, от нашето бъдеще“, каза още тя. Кючукова изрази увереност, че коалицията може да разчита на подкрепа в морската община.