Тодор Байчев, БСП: Трябват по-сериозни санкции за шофиране в нетрезво състояние

Сеп 18, 2022 БУРГАС Новини Избори 0 677

18.09.2022 г.

Сваляне на таксите на круизните кораби, за да се подпомогне туризмът, подпомагане на земеделските производители в страната и въвеждане на по-сериозни санкции за шофиране в нетрезво състояние, включително и конфискация на автомобила, са личните каузи, за които кандидатът за народен представител от листата на “БСП за България” в Бургас Тодор Байчев ще се бори в следващия парламент. Това сподели той в предаването “Студио икономика” по БСТВ.

“Таксите, които трябва да плати един круизен кораб в Бургас са по-скъпи от тези в Истанбул. На какво основание ние прогонваме платежоспособните туристи от област Бургас?”, недоумява Байчев, който коментира, че отдавна се опитват да направят пристанище Бургас зона само за увеселение и по този начин се спъва пристанищната дейност и бизнесите, за да се построят няколко заведения и хотели на брега на морето.

“В недалечното минало от пристанище Бургас се вкарваха въглища и желязо за Сърбия и Македония. Имаше постоянна опашка от камиони, които товареха контейнери, а сега целият този бизнес не съществува”, коментира той.  Кандидатът за народен представител от левицата е категоричен, че в Бургас трябва да се привлекат инвеститори, тъй като в момента градът е на 18-то място по ниво на заплати в страната. “Имаше навремето една табела - “Бургас - най-добрият град за живеене”, но няма как да живееш добре без пари”, отбеляза той.

Говорейки за проблемите на областта, Байчев обясни, че  в Карнобат трябва да се изгради обходен път, тъй като целият поток от товарни автомобили за Шумен минават през града, което предизвиква  много ПТП-та с пострадали хора. Той също така посочи, че обиколен път трябва да се построи и в Айтос, който има сходен проблем.  

В заключение Тодор Байчев призова българските избиратели на 2 октомври да гласуват рационално, а не емоционално. “БСП е партия, която преглътна обидите, загърби своето его и показа, че може да върви ръка за ръка с останалите в името и за благото на страната.”