Коалиция „БСП за България“ издига кандидат за кмет на Твърдица

08.02.2022 г.

Коалиция „БСП за България“ издига като кандидат за кмет на бургаското село Твърдица Кирилка Николова. Тя е на 49 години, семейна, с две деца. Завършила е СПИУ по електротехника в Бургас. Работила е в сферата на частния бизнес, председател е на Народно читалище „Пробуда “ в Твърдица. Участвала е в организацията и провеждането на множество културни мероприятия и празнични събития, свързани със съхраняването на местните традиции и култура.

Като свой приоритет сега Николова посочва разрешаването на инфраструктурните проблеми на селото. Кандидатът за кмет на Твърдица присъства на последната изнесена приемна, която се проведе в населеното място и по време на която бяха разисквани въпроси, свързани именно с тази тема. В резултат на проведените тогава разговори, вече са входирани две питания към кмета на Община Бургас - относно изграждане на детска площадка в населеното място и за необходимостта от извършване на ремонт на покривната конструкция на детската градина в Твърдица.

Изборите за кмет са насрочени за 27.02.2022 г. Жребий на ЦИК определи кандидатът за кмет на „БСП за България“ да се яви с бюлетина № 5.