Общински съветник от БСП търси съдействие за реконструкцията на бургаската улица „Одрин“

24.01.2022г.

Общинският съветник от БСП Васил Иванов потърси съдействие от областния управител на Бургаска област Стойко Танков, във връзка с извършването на рехабилитация на бургаската улица „Одрин“. Това стана по време на среща разговор, на която бяха обсъдени възможностите държавата да финансира ремонта на проблемния участък.

Питане относно реконструкцията на улица „Одрин“, Васил Иванов изпрати до кмета на Община Бургас още през месец октомври 2020 година. В него той зададе въпроса, каква е причината все още да не е започнат ремонт, след като е бил планиран за осъществяване през мандат 2015- 2019 г. В питането се подчертаваше, че автомобилният трафик по пътя е изключително засилен, като същевременно в зоната, през която преминава, се намират важни за икономиката на града обекти. Общинският съветник получи отговор, че за осъществяването на ремонт има изготвен проект. За реализацията му обаче били необходими 14 милиона лева, които Община Бургас не можела да осигури от собствени средства.

Причината Васил Иванов да търси съдействие от областната администрация сега е, че и до момента не са предприети действия за стартиране на каквито и да било ремонтни дейности.

„Впоследствие разбрах, че тези 14 милиона, за които става въпрос, ще са достатъчни за реконструкцията само на участъка от „Трапезица“ до военното поделение. Въпреки това ще настоявам да се осигури финансиране, за да стартира този 1-ви етап от изграждането на улицата във възможно най-кратки срокове“, заяви Васил Иванов след срещата с областния управител.