Общинският съветник от БСП Васил Иванов отправи питане относно пътни заграждения пред търговски обекти в Долно Езерово

От разговорите които съм провел с гражданите, всички са обединени около това, че трябва на мястото да има пешеходна пътека, категоричен е Васил Иванов

Общинският съветник от БСП Васил Иванов отправи писмено питане към кмета на Община Бургас Димитър Николов, относно поставяни заграждения пред търговски обекти в квартал Долно Езерово.

„С мен се свързаха граждани от кв. Долно Езерово във връзка с поставени наскоро заграждения на улица Захари Зограф №75 Г. Те са недоволни от поставените прегради, които затрудняват достъпа до част от търговските обекти на улицата“, заявява Васил Иванов.

Във връзка с възникналите проблеми е инициирана подписка, в която за няколко дни са се включили около 500 човека. На лице са и публикации в медиите, в които хората разпалено коментират проблемите.

„Това, което живеещите в квартала споделят и което констатирах на място е, че без предупреждение и каквото и да е обсъждане с тях, са поставени въпросните заграждения“, казва общинският съветник. Той е констатирал и че на мястото няма поставени табели, забраняващи спирането на превозни средства, което по думите му напълно обезсмисля въпросните заграждения.

В подготвения документ Иванов пояснява още: „В близост липсва пешеходна пътека, което е в пъти по-належащо и именно това би допринесло повече за безопасността на хората. Друго нещо, което прави впечатление е, че това място преди месеци бе реновирано по програма на Община Бургас "Моят град, моят квартал, моята улица" и тогава не е било счетено за нужно да бъдат поставяни допълнителни заграждения.

Към отправеното питане е приложен снимков материал, който нагледно илюстрира съществуващите в населеното място неудобства.

От фотосите е видно, че хората вървят по пътното плато, заобикаляйки или прескачайки оградата, което създава предпоставки за инциденти.

„От разговорите които съм провел с гражданите, всички са обединени около това, че трябва да бъде направена пешеходна пътека“, категоричен е Васил Иванов.

Той настоява да получи отговор в най-кратки срокове на поставените в питането от него въпроси.