Жители на Братово пред кандидати за депутати на БСП: Голяма улица в селото става непроходима при всеки дъжд

Окт 29, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 493

29.10.2021 г.

Кандидатите за народни представители от „БСП за България“ от 2-ри МИР – Бургас Станимир Баев, Таня Иванова и Паруш Парушев се срещнаха с жителите на бургаското село Братово. Те бяха придружени от общинския председател на БСП – Бургас Живко Господинов.

По време на разговорите беше обсъден въпросът за ремонт и асфалтиране на ул. „Христо Ботев” в селото. Тя от години се нуждае от рехабилитация, но не попада в обхвата на избраните за ремонтни дейности улици и тротоарни настилки. При всеки по-обилен дъжд се наводнява и става непроходима за пешеходци. Живко Господинов информира хората, които бяха дошли на срещата, че съветниците на БСП са отправили питане към кмета на община Бургас, но и до момента няма предприет ремонт.

„За съжаление малките населени места не са приоритет на община Бургас в лицето на нейните управници“, коментира общинският лидер на социалистите в морския град.

Кандидатите за депутати запознаха присъстващите с основните акценти от предизборната платформа на коалицията и обърнаха внимание на неотложните мерки, които БСП предлага да бъдат предприети веднага след изборите. Крайната цел е да бъде постигнат бърз ефект върху икономиката и жизнения стандарт на хората. Коментирани бяха възможностите за противодействие срещу задълбочаващата се енергийна бедност и вариантите за подкрепа за българския бизнес, начините за справяне с проблемите в областта на енергетиката и мерките срещу бездействието в условията на COVID криза.