Коалиция “БСП за България” откри предизборната си кампания в Созопол

Окт 23, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 525

23.10.2021 г.

“БСП за България” откри предизборната си кампания в Созопол. Кандидатите за народни представители от коалицията инж. Петър Кънев – водач на листата за 2- ри МИР – Бургас, Станимир Баев, втори и Йордан Петков, който заема четвърта позиция в листата, представиха пред събралото се в центъра на града множество основни акценти от предложенията на БСП за мерките през първите 100 дни на управление. В събитието се включи и кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

„БСП беше може би беше единствената партия в предходните два скоропостижно отминали парламенти, която показа здрав разум и едно поведение, което може да се каже, че е достойно, предвидимо и стабилно, поведение, което се хареса на хората. БСП възвръща доверието в себе си“ , каза във встъпително слово Тихомир Янакиев.

Той подчерта, че партията подкрепя безрезервно кандидатурата на Румен Радев за президент в предстоящите избори, определи го като най-достойния кандидат за тази позиция и изброи множеството негови достойнства и доказани през времето качества.

„Ако вървим напред консолидирано, следващото правителство ще бъде съставено с участието на БСП. След изборите, повече без правителство не можем да бъдем. От Нова година до сега държавната администрация практически е занулена. Много важно е да запазим спокойствието, което БСП има, за можем след 14 ноември да имаме самочувствие на втора политическа сила като каквато ни определят. От нас ще зависи как ще водим преговори и разговори“, заяви инж. Петър Кънев.

„БСП стои все по-добре. Това става ясно от разговорите, които водя с хората. Позицията, която заема БСП беше последователна през двата кратки парламента тази година. Обществото се преумори, но трябва да направим усилия, така че да покажем един добър резултат. Мотивацията ми е да разширим представителството на БСП в следващия парламент“, заяви от своя страна Станимир Баев.

Кандидатът за народен представител от Созопол Йордан Петков каза пред присъстващите: „Позицията, която заемам в листата- четвърти, показва едно отлично отношение на национално ниво на партията към управлението на община Созопол, която е еталон за морални ценности, за развитие и икономическо стабилизиране.“ Той изброи най-важните мерки, които БСП предложи за първите 100 дни на управление, като наблегна на краткосрочните, които се очаква да са с бърз ефект върху икономиката и жизнения стандарт на хората.  Те са в областта на енергетиката, срещу задълбочаващата се енергийна бедност и подкрепа за българския бизнес, а също и мерки срещу бездействието в условията на COVID криза.

Сред най-важните от тях са спешна целева подкрепа за семействата с ниски доходи, намаляване на ДДС от 20% на 9% върху крайните цени на ток, газ и парно за крайните потребители (фирми и семейства, компенсиране разликите в цената на тока, газа и парното, в сравнение със заложените за зимния отоплителен сезон за държавните и общински заведения, които предоставят публични услуги от обществен интерес, мерки за преразпределение на свръхпечалбите на производителите и търговците на електроенергия между семействата и бизнеса, законодателни промени, стимулиращи сключването на дългосрочни договори за закупуване на електроенергия от страна на бизнеса, възобновяване на процедурите за изграждане на нови ядрени мощности, въвеждане на семейно подоходно облагане, 6500 лева еднократна помощ за второ и трето дете при условие, че единият родител е работил 24 месеца преди това, безплатни лекарства за деца до 14 години, бързо изплащане, най-късно до края на 2021г., на безвъзмездната финансова помощ по одобрените проекти за помощи за малкия и среден бизнес, заявени още през 2020 г. във връзка с пандемията от Covid-19, ускоряване на процеса по наддоговаряне по процедурата за  подкрепа за малки предприятия с оборот над 500 000 лв. за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19, спешен анализ на причините за високата смъртност от COVID-19 сред населението, преразглеждане на финансирането на лечебните заведения за труднодостъпните региони на страната и други.

Присъстващите изразиха готовността  си за подкрепа на кандидатите за народни представители и им пожелаха успех на предстоящите избори.