Председателят на Комисията по отбрана Атанас Зафиров се запозна с проблемите по охраната на границата ни с Турция

Народният представител от БСП пое ангажимент да съдейства за осигуряване на ресурс за укрепване на съоръжението

Председателят на Комисията по отбрана в 46-то НС и народен представител от  “БСП за България” Атанас Зафиров посети Гранично полицейско управление Малко Търново и се запозна на място с проблемите около нормалното функциониране на защитно преградното съоръжение в участъка Резово - Малко Търново, обезпечаването на личния състав с необходимата техника и оборудване и нуждата от допълнителни средства за МВР и МО.

Зафиров лично се убеди в необходимостта от спешно почистване на избуяли храсти и дървета по съоръжението, ремонт на пътната инфраструктура и подходите към стената, които също са в лошо състояние и предизвикват бързата амортизация на автомобилите, пригодени за охраняване на държавната граница. Зафиров пое ангажимент да съдейства активно за осигуряване на ресурс за почистване и укрепване на съоръжението и допълнителни средства в актуализацията на бюджета за двете министерства.

По темата в четвъртък на заседанието на Комисията по отбрана ще бъде поканен директорът на служба ”Военно разузнаване”, за да запознае народните представители с евентуалните заплахи пред националната сигурност от развитието на конфликта в Афганистан и очаквания миграционен натиск.