Председателят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Иван Ченчев се запозна с проблемите на спорта в Бургас

Няма осигурено финансиране за довършването на Арена Бургас, алармира народният представител от БСП

Председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в 46-то Народно събрание и народен представител от парламентарната група на "БСП за България" Иван Ченчев  посети  Бургас, за да се запознае с проблемите на спорта в града.

Ченчев инспектира строежа на новата спортна зала "Арена Бургас" като алармира, че няма осигурено финансиране за втория етап от строежа, а за догодина е обявено провеждане на европейско първенство по волейбол в нея.

"Ще инициирам срещи за решаването на този проблем, защото този красив град заслужава такава зала", заяви социалистът.

Ръководството на волейболния "Нефтохимик 2010" обърна внимание на Иван Ченчев, че волейболните отбори не са получили стотинка държавно финансиране за предстоящото им участие в европейски турнири . От своя страна Ченчев обеща, че ще настоява за осигуряване на средства.

"Не би трябвало да представлява трудност една сума от 100 000 лв. - по 25 000 лв. на клуб, да бъде дадена на нашите волейболни отбори за участието им в Европа", посочи народният представител от левицата.

Председателят на спортната комисия посети още зала "Младост", плувните басейни "Флора", "Парк Арена" и тренировъчната база на ДФК "Звездичка". Клубовете по художествена гимнастика алармираха за лоши условия за трениране в зала "Младост", а от ДФК "Звездичка" имат нужда от съдействие с реализирането на свой проект за стадион в кв. "Меден Рудник" . Ченчев обеща, че ще съдейства с каквото може за решаването на проблемите на спортните клубове.

Той определи като кощунство спрямо спорта фактът, че Спортното училище в Бургас няма собствена сграда и  в момента се помещава в сграда, която въобще не е пригодена за това.

Иван Ченчев обеща да продължи със срещите на терен и да помогне на всеки един спорт, стига да получи необходимата подкрепа за това. Следващата седмица председателят на парламентарната комисия се очаква да посети Русе.