Инж. Петър Кънев: Анализите показват, че имаме над сто хиляди гласа резерв

Юни 26, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 715

26.06.2021 г.

Водачът на Бургаската листата на „БСП за България“ инж. Петър Кънев беше гост на среща - разговор, организирана в Бургас от Обединението на жените – социалистки в морския град. На събитието бяха представени жените кандидати за народни представители на коалицията за 46 – тото Народно събрание.

„Анализите показват, че имаме над сто хиляди гласа резерв във възрастта над 55 години. Това са хора, които преди са гласували за БСП, но на последните избори не са дали своя вот. От всички нас зависи да ги мотивираме да излязат и да гласуват. Все още има хора, които се притесняват от машинното гласуване, което всъщност съвсем не е сложно“, каза пред присъстващите водачът на листата на „БСП за България“ инж. Петър Кънев.

 „Ние винаги сме отчитали неглижирането на жените при определяне на местата им в листи и в представителства на местните органи на влас и управление, както и в органите на управление на национално ниво. Сега за първи път, и аз го отчитам като успех, в така наречената условно избираема зона на първите десет души в листата, има три жени. Това е една сигурна предпоставка за възможност да имаме своето представителство в Народното събрание - върховния законодателен орган“, заяви председателя на Обединението на жените социалистки Тинка Желязкова.

Присъстващите задаваха много въпроси и споделиха своите впечатления за актуалната политическа обстановка. Представени бяха акценти от предизборната платформа на „БСП за България“. Сред темите, които се откроиха бяха тези, свързани с образованието. По тях в дискусията изрази позиция проф. д-р Юлия Йоргова – Форд. За проблемите, касаещи необходимостта от законодателни промени в различни области коментар направи Андреана Премянова – Янкова. В непринудения разговор в приятелска среда участваха още кандидатите за депутати Виолета Желева, Милена Костадинова и Анелия Вичева. По време на дискусиите, мнение по важни политически въпроси изразиха много от присъстващите дами. Те заявиха позицията си във връзка с коалиционната политика на „БСП за България“,  дадоха препоръки и ценни идеи във връзка с вътрешната организацията на партийния живот.

Свеж акцент в събитието внесе младата поетеса Елена Филипова, която сподели с присъстващите своята книга със стихове „Забравих да ти кажа“.