Жители на Малко Търново пред "БСП за България": Проблемите ни се трупат от години, а решение не се търси

Юни 23, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 648

23.06.2021 г.

Кандидатите за народни представители от „БСП за България” проф. д-р Юлия Йоргова, Антон Коджабашев, Паруш Парушев и Пенка Кидерова, придружени от общинския лидер на социалистите в Бургас Живко Господинов и общинския председател на БСП в Малко Търново Георги Бъклев, се срещнаха с жители на Малко Търново. Те коментираха с хората важни за региона проблеми и ги запознаха с платформата на коалицията за предстоящите парламентарни избори. Присъстващите на срещата поставиха много въпроси, които ги вълнуват. Сред най-коментираните проблеми беше демографската криза в района и липсата на национална политика, за да се спре обезлюдяването на селищата в община Малко Търново. 

"Младите хора отиват да живеят в големите градове. Тук оставаме все по-малко и то основно възрастни", не скриха тревогата си жителите на странджанския град. Те със съжаление си припомниха за времето, когато успешно е била реализирана програмата "Странджа-Сакар" и когато множество млади семейства са се заселили тук. Оплакаха се и от високите цени в магазините и големите надценки на хранителните продукти.

"По-голямата част от стоките, особено в хранителните магазини, са с двадесет до тридесет процента по-скъпи, отколкото в Бургас. Така се получава най-вероятно заради транспортните разходи при доставките. А ние сме с минимални доходи. Повечето разчитат само на една пенсия", споделиха присъстващите на срещата.

Акцент отново беше поставен и върху плачевното състояние на пътя Малко Търново - Царево, който на практика не може да се използва за придвижване с лек автомобил.   

"Проблемите ни се трупат от години, а решение не се търси. Държавата абдикира", категорични са хората.