БСП - Бургас създава списък със сигнали за купувачи на гласове

Юни 17, 2021 БУРГАС Новини Избори 0 714

17.06.2021 г.

Областен предизборен щаб на БСП – Бургас, в продължение на инициативата на водачите на листи на коалиция „БСП за България“ Георги Кадиев /Стара Загора/ и Атанас Зафиров /Сливен/, започваме създаване списък със сигнали за купувачи на гласове в Област Бургас. В него ще бъдат включени имената на хора, за които получим данни, че търгуват с правото на избор на гласоподавателите. Списъкът няма да е публичен и след изготвянето му ще бъде предаден на ОД на МВР-Бургас за последващи действия.

До настоящия момент, след предприета подобна инициатива, списък със сигнали за купувачи на гласове в област Стара Загора вече съдържа над 90 имена от всички общини в областта, а този в Сливен е с над 60 имена.

Позицията ни е, че ако не спрем купуването на гласове, няма как ефективно да се противопоставим на действията, които се извършват във връзка за нарушенията на изборното законодателство. Това би означавало, че има опасност държавата отново да бъде управлявана от същите хора, които бяха на власт до скоро. Тези, които уреждаха обществените поръчки и създаваха затруднения на бизнеса, използвайки за това влиянието си в държавните институции.

Ако познавате купувачи на гласове, подайте сигнал! При запазване на конфиденциалност спрямо Вас, регистърът ще бъде предоставен на ДАНС и МВР за проверка и пресичане на схеми за купуване на гласове и сходни видове закононарушения.    Анонимността Ви е гарантирана! А чадър не ще има за никого.